Koprski rokometaši bi po prvotnem potovalnem programu že morali prispeti v Hamburg, a so še vedno v domovini. Letališče v Münchnu je bilo v današnjih dopoldanskih urah zaprto zaradi slabega vremena, tako da se je koprska ekspedicija iz bližnjega Trsta, kjer bi nato prek Münchna morala nadaljevati pot do Hamburga, vrnila v Koper, v poznih popoldanskih urah pa se bo prek Benetk in Frankfurta ponovno odpravila do prizorišča devetega kroga lige prvakov.

"V Hamburg odhajamo povsem neobremenjeni. O zmagi ne razmišljamo, proti tako imenitni ekipi, kot je HSV, ki bo proti nam prav tako lahko zaigral brez rezultatskega pritiska, bi bilo to tudi iluzorno pričakovati. To ne pomeni, da smo že vnaprej izobesili belo zastavo. Želimo se predstaviti v najboljši možni luči, a dejstvo je, da so za nas veliko bolj pomembni dvoboji, ki bodo na vrsti po gostovanju v Hamburgu. Predvsem mislim na zadnjo tekmo lige prvakov proti romunski Constanti, a tudi vse naslednje obračune v domačem prvenstvu," je pred odhodom v Hamburg dejal slovenski reprezentant in krilni igralec koprskega moštva Matjaž Brumen.

Izbranci Fredija Radojkoviča še vedno upajo na drugo mesto v skupini C, kar bi jim v osmini finala prineslo - vsaj na papirju - nekoliko lažjega tekmeca. Po osmih krogih si delijo drugo mesto z makedonskim Metalurgom iz Skopja. Cimos Koper bo v zadnjih dveh tekmah prvega dela po tekmi v Hamburgu na domačem igrišču gostil Constanto, Metalurg pa bo v nedeljo gostoval pri poljski Wisli iz Plocka, v zadnjem krogu pa na domačem igrišču gostil močni HSV.

Cimos Koper je na dosedanjih osmih tekmah lige prvakov dvakrat premagal ruski Sankt Peterburg ter po enkrat Constanto in poljsko Wislo iz Plocka. Remiziral je z Wislo in Metalurgom, doživel pa je tudi dva poraza (HSV Hamburg in Metalurg).

Velenjćani, Celjani in Mariborčani pred povratnimi tekmami v dobrem položaju

Konec tega tedna bodo na mednarodno sceno stopili še trije slovenski moški klubi, pred vsemi pa so povratni dvoboji osmine finala v preostalih treh evropskih rokometnih pokalih. Gorenje Velenje si je po zmagi v Slovenj Gradcu nad izraelskim Maccabijem Rishonom Le Zionom s 40:24 praktično že zagotovil četrtfinale pokala EHF. Celjski rokometaši so na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev v gosteh premagali danski Arhus s 23:22 in imajo lepe možnosti, da se uvrstijo med osem najboljših ekip. Maribor, ki je na prvi tekmi ugnal bosanski Gradačac s 30:22, bo igral v gosteh, dvoboj pa bo zaradi neprimernega obnašanja mariborskih navijačev na prvi tekmi v dvorani Tabor, pod hudim varnostnim nadzorom. Vse tekme bodo v soboto, 18. februarja.