Detroit je povedel z goloma Henrika Zetterberga in Brada Stuarta v osmi in deseti minuti tekme, nato se je v tretji tretjini med strelce Detroita vpisal še Jiri Hudler. Vratarja Detroita Joeyja MacDonalda je 33 sekund pred koncem tekme ugnal le Adam Burish za izid 1:3. "Bilo je fantastično, še posebej ob koncu, ko so nam gledalci vzklikali. Izjemen občutek," je po tekmi rekordne trenutke podoživel Zetterberg.

Gledalci v dvorani Joeja Louisa že tri mesece niso videli drugega kot uspehe Detroita. Ko je bilo jasno, da zmaga rdečim krilom tudi tokrat ne bo ušla, je vseh 20.500 navijačev v zadnji minuti s stoječimi ovacijami nagradilo domače junake. Do te tekme si je Detroit prvo mesto po številu zaporednih zmag doma delil s še dvema kluboma: v sezoni 1929/30 je bil tako uspešen Boston, leta 1976 pa Philadelphia.

"Navdušeni smo, da nam je uspelo nekaj takšnega. Ponosen sem na fante, ki so za takšen dosežek morali res garati. Mislim, da je to res dobro za našo znamko, lastnike, ekipo," je bil uspeha vesel trener Mike Babcock.

Rangerji na vzhodu bežijo že za devet točk

Slabše je šlo branilcem naslova iz Bostona. Na svojem terenu so v obračunu z vrha lestvice morali priznati premoč rangerjem iz New Yorka, dosegli pa niso niti enega gola. Za četrto zaporedno zmago Newyorčanov ima veliko zaslug tudi Henrik Lundqvist z 42 obrambami, sedmič v sezoni ni prejel gola. Rangerji imajo sedaj na vrhu vzhodne konference pred Bostonom že 9 točk prednosti.

Deveti poraz zapored pa so doživeli hokejisti Chicaga. Tokrat so bili boljši igralci iz Nashvilla, za tesno zmago je poskrbel Ryan Ellis v zadnji tretjini.

Zvezdnik New Jerseyja Ilija Kovalčuk je upravičil svoj status na tekmi v Buffalu in skorajda sam premagal domače, saj je sodeloval pri vseh štirih golih, trikrat je zadel, enkrat pa podal. Vratar Martin Brodeur je zbral 29 obramb.

Še bolj razpoložen je bil vratar Calgaryja Miikka Kiprusoff: na tekmi s Torontom se je ustavil pri 41 obrambah, kar je bilo ob razpoloženih soigralcih v napadu dovolj za prepričljivo zmago s 5:1.

Brez prejetega gola pa je tekmo končala Ottawa; njen vratar Craig Anderson je ustavil vseh 28 poskusov Tampe, Jason Spezza pa je bil enako uspešen kot Kovalčuk, saj je dosegel tri zadetke in imel še eno podajo.

V Columbusu so domači premagali St. Louis z 2:1, potem ko so sodniki razveljavili gol gostov dve sekundi pred koncem zaradi prekrška nad vratarjem. v Winnipegu so bili boljši gostje iz New Yorka, pri otočanih je bil razpoložen vratar Jevgenij Nabokov s 37 ustavljenimi streli.

Za tesno zmago Anaheima v Minnesoti pa ima največ zaslug Corey Perry z zmagovitim zadetkom v zadnji tretjini.