Pred tekmo je še utopično upala, da se na 15 kilometrov klasično približa dosežku z Rogle, potem pa ugotovila: "V ponedeljek bom morala na specialistični pregled, da ugotovim, kaj se v resnici dogaja z mano. Ostaja mi le to, da se do konca pozdravim in pripravim na zaključek sezone v Falunu."

V nadaljevanju sezone se bo pozornost znova dvignila ta konec tedna, ko se v spored svetovnega pokala v Szklarski Porebi vrača sprint. Na Poljskem bodo v petek na drsalnem sprintu nastopile Vesna Fabjan, Katja Višnar in Alenka Čebašek. Slednja potem še isti dan leti proti Turčiji, v Erzurum, kjer se 20. februarja začenja svetovno prvenstvo za mlade upe. Blejka bo zagotovo nosila zastavo največjih pričakovanj v sprintu (drsalnem) mlajših članic. Prvo kolajno bodo skušale priteči tudi mladinke v štafeti. Anja Eržen, Anamarija Lampič, Lea Einfalt, Eva Sever Rus in Nika Razinger so tako izenačene, da bodo štafeto sestavili šele na visokogorski turški planoti.

Veliko zanimanje znotraj tekaške srenje bo tudi za tek Domna Potočnika, ki je poleg šprinterja Matija Rimahazija edini izpolnil normo za mlajše člane U23. Pot v Turčijo je skozi interno sito zaupanja dobila tudi četverica mladincev Rok Tršan, Matjaž Gorjanc, Miha Šimenc in Mark Klinar. "Domen Potočnik je bil tako kot še nekateri fantje zadnji teden na pripravah na Rogli, ki je glede na veliko nadmorsko višino Erzuruma nujna za aklimatizacijo," je nekaj razumljivih podrobnosti navrgel trener moške A reprezentance Ivan Hudač. To prvenstvo bo namreč prvo in najpomembnejše ogledalo njegovega dela z mladimi slovenskimi tekači. "Kot vidim na treningih, je Potočnik relativno živahen, dobro vzdrži vse treninge. Sedaj lahko le čakamo, kako bo reagiral na obdobje 'super kompenzacije'. Videli bomo, kako smo zadeli vrhunec," je včeraj v pričakovanju razmišljal Hudač.

V elitni karavani je na Moravskem Marit Bjoergen z novo zmago Kowalczykovi preprečila, da bi se doma na Poljskem kazala v rumeni majici vodilne. Švicar Dario Cologna je po drugem mestu za Švedom Johanom Olssonom že prepričan, da bo kristalni globus njegov. Viking Petter Northug je namreč osvojil le 14. mesto, v nedeljo pa norveški štafeti vseeno pritekel prestižno zmago. Zmagale so tudi njegove rojakinje.