Moštvo Pepa Guardiole je na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah slavilo le trikrat, dvakrat pa remiziralo, sinoči pa doživelo boleč poraz v Pamploni proti Osasuni. V kolikor bo drevi Real na Santiagu Bernabeu ugnal Levante, bo njihovih sanj o ubranitvi naslova državnega prvaka skoraj zagotovo že konec.

Nočno moro španskih prvakov je na stadionu Reyno De Nevarra predstavljal srbski napadalec Dejan Lekić. 26-letnik, ki je leta 2010 k Osasuni prišel iz Crvene Zvezde je nepazljivost Barcelonine obrambe prvič izkoristil v peti minuti, na 2:0 pa je povišal 17 minut kasneje.

Nogometaši Barcelone so nekoliko bolje zaigrali v drugem delu, zaostanek je v 50. minuti znižal Sanchez, a je nova kazen sledila že pet minut kasneje, ko je Raul Garcia s pomočjo vratnice še tretjič premagal Valdeza.

Španski velikan je po prejetem golu krenil v popoln napad in v 72. minuti prek mladega Tella znižal zaostanek, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči in časa.

Kako zelo je Barcelono prizadel poraz proti Osasuni, dovolj zgovorno pove že reakcija Javierja Mascherana po koncu tekme, ko se je na poti v slačilnico zapletel v besedni dvoboj z glavnim delivcem pravice in zato prejel še drugi rumeni karton na tekmi.

Osasuna je proti Barceloni sinoči slavila  prvič po maju leta 2009, takrat je bil rezultat na Nou Campu 1:0, medtem ko je Blaugrano na domačem igrišču nazadnje premagala 12. marca 2006 (2:1).