Ana Drev (+ 2,51) je končala na 31. mestu in je finale zgrešila za stotinko, na 40. mestu pa je bila Mateja Robnik (+ 3,28), tretja Slovenka.

Tina Maze je sedmič v tej zimi stopila na zmagovalne stopničke in še petič zasedla drugo mesto. Četrta po prvi vožnji je napredovala pod sam vrh, tako kot na prejšnjem veleslalomu v Kranjski Gori pa je zmagala Worleyjeva. Slednja je z drugo zaporedno zmago prevzela tudi vodstvo v seštevku discipline, Mazejeva pa je šesta. Skupno je Črnjanka z 972 točkami druga za Američanko Lindsey Vonn (1382 točk), ki je bila tokrat osma. Razlika med prvo- in drugouvrščeno znaša 410 točk. Tretja je branilka naslova Maria Höfl-Riesch (856), ki za Mazejevo sedaj zaostaja za več kot 100 točk.

"Zelo sem vesela, enkrat tudi drugega mesta. Po soboti, ko smučka ni stekla, je bilo danes čisto drugače, saj sem se počutila odlično. Hitro sem se spustila po progi, imela sem hitre reakcije. Že pred Kranjsko Goro sem dobro vozila veleslalom, sedaj sem tudi zdrava in sem lahko to pokazala na tekmi. Mučno je bilo čakanje na današnji dan. Na tekmi sem dala ven vso jezo, ki se je nabirala od začetka sezone. Prav na začetku sem izgubila veliko točk v boju za vrh svetovnega pokala. Sem se pa danes otresla pritiska in smučala le zase. Hvala trenerju Liviju Magoniju, ki mi je s pogovorom pomagal na včerajšnjem sestanku. Na prvi progi sem imela v zgornjem delu šele 21. čas, spodaj pa sem bila izvrstna in sem imela najboljši čas, Zelo sem vesela, ker sem ponovno našla prave tekmovalne občutke," je povedala Mazejeva.

Dvaindvajsetletna Tessa Worley je vodila že po prvi vožnji na progi, ki jo je postavil trener Mazejeve Magoni. Pred Italijanko Manuelo Mölgg je imela 13 stotink sekunde prednosti, sledili pa sta Höfl-Riescheva (0,37) in Mazejeva (0,42). Avstrijka Anna Fenninger, olimpijska zmagovalka je bila pred finalom šele 17., se je z najboljšim časom druge proge prebila na šesto mesto. Mazejeva je v finalu, zaradi močnega vetra je potekal na skrajšani progi, za njo zaostala dve desetinki. Imela je 43 stotink naskoka pred Vonnovo, ki je imela tretji čas. Črnjanka je po prihodu v cilj visoko dvignila roki za najboljši veleslalomski dosežek zime; peta je bila na Zlati lisici na Vitrancu, v sezoni pa je razen na smuku eno izmed prvih treh mest osvojila v vseh preostalih disciplinah.

Preostali Slovenki se nista prebili v finale na drugi tekmi svetovnega pokala v Andori; po petkovi odpovedi prvega veleslaloma so v soboto izpeljali slalom, tudi tretji dan zapored pa je močan veter organizatorjem povzročal veliko preglavic, tekmovalkam pa poleg tega tudi zelo velika zadnja strmina. "V zadnjo strmino sem šla odločno, da bi dosegla dober izid. Prva štiri vratca so se mi izšla, potem pa so prišla vratca, v katerih sem bila skoraj na hrbtu. Rešila sem se pred padcem. Škoda, da zame ni bilo druge vožnje, ker bi lahko napadla. Sedaj pa je vseeno, ali sem 31. ali pa 40. Druge vožnje ni več," je menila Drevova.

Ženski del svetovnega pokala se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna na prizoriščih olimpijskih iger leta 2014. Na smučiščih Krasnaje Poljane pri Sočiju, kjer so ob koncu tega tedna tekmovali moški, bosta v soboto in nedeljo superkombinacija in smuk.

Preberite še: Feuzu spodletelo, Kosteliću mali kristalni globus, pa tudi poškodba kolena?