Los Angeles je proti vratom otočanov usmeril 35 strelov, domači so jih proti vratom kraljev 25, vendar je v vratih otočanov blestel Jevgenij Nabokov, ki ga je ukanil le Andrej Loktionov v 26. minuti tekme. Domače moštvo je povedlo v sedmi minuti z zadetkom Michaela Grabnerja. Zmagoviti gol je dosegel v drugi minuti podaljška kapetan otočanov Mark Streit, po tem ko je plošček dobil na sredini igrišča, preigral štiri igralce in nato ukanil še Jonathana Quicka.

Los Angeles ima v tej sezoni precejšnje težave v napadu, česar se zaveda tudi eden najboljših strelcev kraljev Hrušičan Kopitar. "Zadnje čase imamo probleme z dajanjem golov. Treba bo malce koncentracije usmeriti v to in dajati več golov. Z enim golom je težko zmagovati tekme," je dejal po tekmi v Uniondaleu. Kljub napadalni igri so kralji ostali brez zmage.

Kopitar ne pozna pravega razloga: "Če po pravici povem, ne vem razloga. Če bi fantje vedeli, bi verjetno kaj spremenili in ugotovili, kaj storiti, da bi se kaj drugače obrnilo. Hitro bo potrebno ugotoviti, ker je potrebno zmagovati in nabirati tekme za končnico." Los Angeles še vedno ostaja v boju za vstopnico za končnico prvenstva. "Mislim, da smo znotraj osmega mesta. Dobili smo točko, ni veliko, je pa le nekaj," je še dejal Kopitar.

Največ zadetkov je padlo v Pittsburghu, kjer so Pingvini z 8:5 premagali Winnipeg. Največ točk, kar pet, je dosegel Jevgenij Malkin. Enkrat je zadel in pomagal s štirimi podajami.