Najhitrejše tri so se kmalu odlepile od tekmic, po devetih kilometrih so imele že pol minute prednosti. Ritem je večinoma narekovala Kowalczykova, ki je za nekaj sekund ušla Bjoergnovi. Vendar se Norvežanka ni predala in kilometer pred ciljem ujela Poljakinjo. V zadnjem delu je bila uspešnejša Bjoergnova, ki je deset tekem pred koncem sezone znova prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Pred Kowalczykovo ima 12 točk prednosti. Bjoergnova je vpisala že 50. zmago v svetovnem pokalu.

Jezerškova si je od te tekme obetala veliko, vendar se ji računi niso izšli. Imela je velike težave z dihanjem in tudi izvrstne smuči niso pomagale, da bi pritekla na cilj. Po prvem krogu, torej po petih kilometrih, je odstopila. "Mraz je udaril na moje bronhije. Nisem mogla dihati. V ponedeljek bom šla na pregled k zdravniku. Najbrž bom izpustila tekme na Poljskem in se morda vrnila v Lahti. Vse je še odprto," je povedala Jezerškova.

Nedeljska štafetna preizkušnja bo minila brez slovenskih tekačic.

Olsson le za sekundo in pol boljši od Cologne

Šved Johan Olsson (1:13:42,0) je zmagovalec klasičnega smučarskega teka za svetovni pokal v češkem Novem Mestu. Drugo mesto je na 30 kilometrov s skupinskim startom osvojil Švicar Dario Cologna, ki je zaostal le poldrugo sekundo, tretji pa je bil Rus Maksim Vilegžanin (+16,0). Slovenci niso nastopili.