Zavec (33 dvobojev, 31 zmag, 18 s KO, dva poraza) se bo tokrat v ringu pomeril z 29-letnim afriškim prvakom z vzdevkom Neustavljivi. Uushona (27 dvobojev, 25 zmag, osem s KO, en poraz, en neodločen izid) je afriški prvak v velterski kategoriji po različici WBO, v karieri pa je v 27 dvobojih dosegel 25 zmag in en neodločen izid. Edini poraz je Namibijec doživel 26. marca lani v Wiganu v Veliki Britaniji, kjer ga je po sodniški odločitvi premagal domačin Denton Vassell.

Dvoboj bo po dolgem času znova v Mariboru, saj je Zavec na nekaj dvobojih Maribor zamenjal za Ljubljano in dodobra napolnil Stožice. Dvoboj bo tokrat organiziralo podjetje Barada Sport, cena vstopnic pa bo polovico nižja kot na zadnjem dvoboju v Stožicah. Za dvoboj s Poljakom Rafalom Jackiewiczom jih je bilo mogoče kupiti po 10, 15, 25, 40 in 60 evrov.

"Vesel sem, da bo dvoboj znova v Mariboru, saj v tem času, ko sem boksal v Ljubljani, na štajersko prestolnico nisem pozabil. Rečem lahko, Lesi se vedno rad vrača domov," je na novinarski konferenci v Mariboru povedal Dejan Zavec. O svojem nasprotniku Zavec za zdaj še ne ve prav veliko. "Gre za temnopoltega borca, ki je še mlad in ima zato precej elana za borbo. Do zdaj nisem imel veliko časa, da bi preučil njegov slog, dvoboj bo nedvomno eden težjih v moji karieri. To je zanj velika priložnost in nedvomno bo poskusil vse, da zmaga," je še dejal Zavec, ki je bil na januarski lestvici WBO na devetem mestu, njegov tokratni nasprotnik pa na šestem.

Da bo dvoboj v Mariboru, je bil vesel tudi mestni svetnik Tomaž Barada, ki bo tokrat v vlogi organizatorja. "Dvoboja ni bilo lahko pripeljati v Maribor. Verjamem, da bomo s podporo uspešnih mariborskih podjetij pripravili vrhunski dogodek. Letos je v Mariboru tudi leto kulture in ta dvoboj nedvomno spada sem," pa je ob tem dejal Tomaž Barada, ki z Zavcem, gledano s športnega stališča, sodeluje od vsega začetka.

Novost v treningu slovenskega prvaka je že dalj časa tudi kondicijski trener Boštjan Jakše, ki je zamenjal Tomija Jagarinca, saj je ta prevzel kondicijske treninge katarske odbojkarske reprezentance. "Z Dejanom sva sodelovala že dve leti, saj sem pomagal že Tomiju. Zdaj sva v najtežjem obdobju treninga moči, kjer je pri njegovih letih predvsem pomembno paziti na regeneracijo. Najverjetneje ga bom spremljal tudi na pripravah v Nemčiji," pa je povedal Boštjan Jakše, ki med drugim bdi tudi nad kanuistoma na divjih vodah Sašem Taljatom in Luko Božičem, biatlonko Andrejo Mali, nekoč pa je pomagal tudi Sašu Filipovskemu.

Zavec se bo zdaj še nekaj dni pripravljal doma, nato sledi selitev v Nemčijo, kjer bo spet treniral pod vodstvom boksarskega trenerja Dirka Dzemskega. Ekipa bo teden dni vadila še v Ukrajini, se preselila nazaj v Magdeburg in tik pred dvobojem znova prišla v Slovenijo.