Zavec (33 dvobojev, 31 zmag, 18 s KO, 2 poraza) se bo tokrat v ringu pomeril z 29-letnim afriškim prvakom z vzdevkom "neustavljivi". Uushona (27 dvobojev, 25 zmag, 8 s KO, 1 poraz, 1 neodločen izid) je afriški prvak v velterski kategoriji po različici WBO, v karieri pa je v 27 dvobojih dosegel 25 zmag in en neodločen izid. Edini poraz je Namibijec doživel 26. marca lani v Wiganu v Veliki Britaniji, kjer ga je po sodniški odločitvi premagal domačin Denton Vassell.

Dvoboj bo po dolgem času znova v Mariboru, saj je Zavec na nekaj prejšnjih dvobojih Maribor zamenjal za Ljubljano in dodobra napolnil Stožice. Dvoboj bo tokrat organiziralo podjetje Barada Sport, cena vstopnic pa bo približno polovico nižja kot na zadnjem dvoboju v Stožicah (za dvoboj s Poljakom Rafalom Jackiewiczom jih je bilo moč kupiti po 10, 15, 25, 40 in 60 evrov). Vstopnice v Mariboru bodo po cenah 20, 30 in 50 evrov, v prodajo pa gredo naslednji teden.

"Lessie se vrača domov"

"Zahvalil bi se županu Francu Kanglerju in prijatelju Tomažu Baradi za novo priložnost, da sta me povabila v Maribor, kjer bom skušal osvojiti naslov medcelinskega prvaka. Vesel sem, da bo dvoboj znova v Mariboru, saj v tem času, ko sem boksal v Ljubljani, na štajersko prestolnico nisem pozabil. Rečem lahko, Lessie se vedno rad vrača domov," je na novinarski konferenci na Mestni občini Maribor dejal slovenski šampion.

O svojem nasprotniku Zavec zaenkrat še ne ve prav veliko. "Gre za temnopoltega borca, ki je še mlad in ima s tem precej elana za borbo. Do zdaj nisem imel veliko časa, da bi preučil njegov slog, rečem pa lahko, da bo dvoboj prav gotovo eden težjih v moji karieri. To je zanj velika priložnost in bo nedvomno poskusil vse, da zmaga," je še dejal Zavec, ki je bil na januarski lestvici WBO na devetem mestu, njegov tokratni nasprotnik pa na šestem.

Zavec ima podporo celega Maribora

Da bo dvoboj v Mariboru, je bil vesel tudi mestni svetnik Barada, ki bo tokrat v vlogi organizatorja. "Dvoboja ni bilo lahko pripeljati v Maribor, a sem zelo vesel, da nam je uspelo. Prav tako me veseli dejstvo, da nimamo samo podpore župana pač pa celega mesta. Verjamem, da bomo s podporo uspešnih mariborskih podjetij pripravili vrhunski dogodek. Letos je v Mariboru tudi leto kulture in ta dvoboj nedvomno spada sem," pa je ob tem dejal Barada, ki z Zavcem, gledano s športnega stališča, sodeluje od vsega začetka.

Novost v treningu slovenskega prvaka pa je že dalj časa tudi kondicijski trener Boštjan Jakše, ki je zamenjal Tomija Jagarinca, saj je ta prevzel kondicijske treninge katarske odbojkarske reprezentance. "Z Dejanom sva sodelovala že prej, skupaj kakšni dve leti, saj sem pomagal že Tomiju. Zdaj sva v najtežjem obdobju treninga moči, kjer je pri njegovih letih predvsem pomembno paziti na regeneracijo. Najverjetneje ga bom spremljal tudi na pripravah v Nemčiji," pa je povedal Jakše, ki med drugim bdi tudi nad kanuistoma Sašem Taljatom in Luko Božičem, biatlonko Andrejo Mali, nekoč pa je pomagal tudi Sašu Filipovskemu ...

Zavec se bo zdaj še nekaj dni pripravljal doma, nato sledi selitev v Nemčijo, kjer bo spet treniral pod vodstvom boksarskega trenerja Dirka Dzemskega. Ekipa bo nato en teden vadila še v Ukrajini se preselila nazaj v Magdeburg in nato tik pred dvobojem znova prišla v Slovenijo.