V finančni načrt je zajet tudi evropski pokal, ki bo v ponedeljek, 12. marca. Predvideni odhodki prireditve znašajo 1.206.500 evrov.

Vodja tekmovalnega odbora Aleš Vidic je dejal, da je bila Zlata lisica odlična generalka za Pokal Vitranc, tako da je proga v grobem pripravljena tudi že za moško tekmovanje na začetku marca. Snega je na progi dovolj, konec februarja se bo ta še dodatno utrdila z vodo. Kot kaže, je za zdaj tudi vreme zelo naklonjeno organizatorjem. Zlata lisica je bila zaradi "pomladnih" vremenskih razmer v Mariboru prestavljena v Kranjsko Goro.

Vzporedna prireditev 51. Pokalu Vitranc, tako imenovana XL Zabava, bo obiskovalcem nudila zabavni del prazničnega konca tedna. Med drugim bo predvidoma v soboto ob 19.30 gostila najboljše smučarje slalomiste na žrebanju številk za nedeljsko tekmo v slalomu.

Sicer pa priprave na bližajočo se prireditev potekajo po predvidenem terminskem planu, brez večjih posebnosti. Člani organizacijskega komiteja OK Pokala Vitranc so med drugim potrdili tudi vse operativne stroške, kot so varovanje, zavarovanja, oglaševanje, začasna infrastruktura, ki so potrebni za brezhibno izvedbo tekmovanja. Prav tako so potrdili, da se cene vstopnic ne bodo spreminjale in ostajajo v enakih zneskih že več let.

Po vstopnice na črpalke

Ekskluzivno prodajo vstopnic za ogled tekmovanj za 51. Pokal Vitranc ima Petrol in jih je možno kupiti v predprodaji in na dan tekmovanja na vseh njihovih bencinskih servisih in drugih prodajnih mestih Petrola po Sloveniji in na Hrvaškem.

Vstopnice za ogled tekmovanja bodo v prodaji na dan tekmovanja tudi na prodajnem mestu ob vstopu na prizorišče v Podkorenu. Spletno prodajo vstopnic pa omogoča družba Eventim.