Brezplačni kondomi so na olimpijskih igrah že ustaljena praksa, prvič pa so se za takšno potezo odločili leta 1992 v Barceloni. Španci so se takrat znašli v precejšnji zagati, saj je nekaj deset tisoč kondomov zmanjkalo v rekordno kratkem času. Na veliko povpraševanje kontracepcijskega sredstva so se nekoliko bolje pripravili leta 2000 v Sydneyju, kjer so med športniki razdelili 70 tisoč kondomov, z rekordnimi 130 tisoč razdeljenimi kondomi pa so jih štiri leta kasneje prekosili Grki.

London se bo tako vsaj v tej kategoriji zapisal v olimpijsko zgodovino. Kot je cinično pripomnil Daily Mail, bo na letošnjih igrah nastopilo okoli 10 tisoč športnikov, kar pomeni 15 kondomov na posameznika oziroma 30 na en par. Če upoštevamo, da bodo olimpijske igre trajale 14 dni, to pomeni, da bo vsak športnik imel dva spolna odnosa na dan.

Da izračun Angležev ni tako napačen, dokazuje izjava britanskega namiznoteniškega igralca Matthewa Syeda, ki je OI v Barceloni poimenoval, kar za festival seksa. "V teh dveh tednih in pol, sem imel več spolnih odnosov, kot prej v celem življenju,“ je brez dlake na jeziku priznal Syed.