Alen, za kakšen zaplet z žogami je točno šlo na začetku tekme v Belgiji?

Ko smo prišli v Roeselare, smo dobili normalne žoge, s katerimi ni bilo nič narobe, takšne pa smo imeli tudi na ogrevanju. Toda ne tekmi smo dobili nove žoge, s katerimi je bil precejšen problem, saj so bile premehke. Pritožili smo se sodniku, ki je že določil, da bodo žoge zamenjali po koncu prvega niza, a jih nato niso.

Nenavadna so bila tudi nihanja v igri in rezultatu.

Zanimivo, da so se prvi štirje nizi zmagovali samo na eni polovici igrišča, kot da bi bila druga zakleta. Nihanja so bila velika. Najprej nam je koncentracija padla, v naslednjem nizu pa je bila spet vrhunska. Na srečo smo dobili zadnji niz na tisti zakleti strani igrišča in zasluženo zmagali.

Koliko odbojkarji Roeselareja zaostajajo v kvaliteti za Toursom ali Belchatowom?

Niti ne preveč. Mogoči jim manjka nekaj izkušenj, ker so spremenili skoraj celotno moštvo. Po kvaliteti nimajo zvezdnikov posameznikov, a kot ekipa igrajo zelo dobro.

Vračate se dvorano Tivoli. Bo kaj lažje?

Zagotovo, saj že od začetka sezone treniramo v Tivoliju. Pričakujem tudi boljšo atmosfero kot v Stožicah, saj so gledalci bliže igrišča. V Tivoliju imamo tudi dobro tradicijo iz prejšnjih let, zato nam bo tokrat lažje. Težko pa je reči, da bi bolje igrali že v ligi prvakov, če bi bile tekme v Tivoliju, saj je bila naša skupina težja od pričakovanj.

Kako velik davek plačujete na evropskih preizkušnjah, ker nimate kvalitetnih tekem v slovenskem prvenstvu?

Brez težkih domačih tekem se ne moremo ustrezno pripraviti na tiste v Evropi. Liga MEVZA ni več na isti ravni kot v preteklosti. Ustanoviti bi se morala kakšna nova liga, ki bi bila bolj kakovostna. Mogoče skupna balkanska liga ali kaj podobnega.

Pogodba z ACH Volleyjem vas veže še za eno leto?

Tako je.

Si želite ostati?

O tem še ne razmišljam. Ker imam veljavno pogodbo, bom verjetno ostal pri ACH Volleyju. Če bodo prišle konkretne ponudbe, pa bom dobro premislil.

Verjetno ni skrivnost, da vas želi precej tujih klubov?

Seveda. Veliko klubov me spremlja in me hoče imeti v svojih vrstah. Vse bo jasno na koncu sezone.

Iz katerih držav pa prihajajo vaši snubci?

Nekaj jih je iz italijanske lige, spremljajo me tudi klubi iz Poljske in celo iz Južne Koreje.

Ste v preteklosti že bili kdaj blizu odhoda v tujino?

Ne, nisem bil.

V kateri ligi se želite preizkusiti?

Predvsem v italijanski, veliko možnosti pa je tudi za poljsko ligo. Bomo videli. Imam še dovolj časa, da o vsem dobro premislim. Pri ACH Volleyju imam še vedno odlične pogoje, klub je do mene zelo korekten, zato ni razloga, da bi ga predčasno zapustil. Doma te vedno najbolje poznajo in vedo, česa si sposoben. V tujini pa moraš vsak trening in tekmo biti v optimalni formi. Če ti ne uspe, si lahko hitro na klopi.