Po odpovedi Nemca Tima Bolla je bil prvi nosilec njegov rojak Dimitrij Ovčarov, s katerim se je Tokič pomeril v prvem dvoboju. Nemec ukrajinskega rodu je bil boljši s 4:1. Odločilen je bil četrti niz, v katerem je imel Tokič dve žogici za izenačenje izida na 2:2 v nizih. A obe točki na svoj začetni udarec je Novogoričan izgubil, v petem nizu pa popustil. Ovčarov se je Tokiču maščeval za lanski poraz v četrtfinalu evropskega prvenstva v Sopotu. V drugem dvoboju v skupini A se je Tokič pomeril proti svetovnemu prvaku iz leta 2003 Wernerju Schlagerju. Avstrijca je premagal s 4:1, razlika v nizih pa razkriva, da je do zmage prišel težje, kot kaže končni rezultat. Tokič si je z drugim mestom v skupini (Ovčarov je s 4:0 ugnal Schlagerja) priigral uvrstitev v četrtfinale, saj je sistem na turnirjih TOP 12 takšen, da med najboljšo osmerico napredujeta po dva iz štirih skupin s po tremi igralci.

V četrtfinalu je Tokič proti Samsonovu igral zelo dolgo. Dvoboj je bil pri vodstvu Belorusa s 3:0 v nizih prekinjen skoraj za eno uro, saj je za trenutek zmanjkalo elektrike, tako da so morali organizatorji na novo zagnati luči v dvorani. Četrti niz je Tokič gladko dobil, petega pa izgubil ter se v prvem nastopu med evropsko elito poslovil od tekmovanja. Turnir je gladko dobil Ovčarov, ki je v finalu s 4:0 ugnal presenečenje turnirja Rusa Kirila Sackova (v polfinalu je dobil maratonski dvoboj proti Samsonovu).

"Imel sem nekaj smole z žrebom, saj sem naletel na prva postavljena nosilca. Imel sem svoje priložnosti, ki jih nisem izkoristil, Samsonov ni blestel, a je bil vseeno boljši. Prepričan sem, da imam od vseh udeležencev turnirja TOP 12 od začetka sezone najbolj naporen urnik. Priznam, da sem zelo utrujen," je iz Lyona sporočil Bojan Tokič, ki bo že danes odpotoval v Doho, kjer bo nastopil na tekmi svetovnega pokala. "Sprva sem načrtoval, da turnir izpustim. Toda branim preveč točk za svetovno lestvico, zato bom vendarle tekmoval," je zaključil Tokič, ki je na najnovejši svetovni lestvici izgubil eno mesto in je sedaj 26.