"Z današnjo tekmo sem zadovoljen, čeprav sem še naredil nekaj manjših napak. Pričakujem, da jih bom v kratkem odpravil in vseeno sem zadovoljen," je po tekmi menil Prevc in dodal: "V obeh serijah sem imel veter v hrbet, vendar na veter ne morem vplivati, zato se tudi ne morem zaradi tega pritoževati."

Jernej Damjan (221,3 točke), ki je bil po polovici tekme osmi, je na koncu zasedel 15. mesto, Dejan Judež (212,2) je s 15. nazadoval na 22. mesto, a vseeno prišel do svojega najboljšega dosežka kariere na tekmah svetovnega pokala, Jure Šinkovec (209,2), ki je bil pred finalom deseti, pa je v finalu izgubil kar 15 mest in končal kot 25.

Zunaj finala sta v slovenski ekipi še drugič zapored ostala Robert Kranjec, ki je tekmo končal na 37. mestu, ter Jurij Tepeš, ki je bil 43. "Glede Robija ni nič takega. V bistvu je tako včeraj kot danes sam naredil napaki, ko je bil obakrat malo prepozen z mize. To se zgodi, tako da res ni nič takšnega," je dejal glavni trener reprezentance Goran Janus.

"Z doseženimi rezultati moramo biti zadovoljni, saj so se štirje tekmovalci uvrstili v finale. Po dolgem času je do točk spet prišel tudi Jernej, Peter se je uvrstil med deseterico, tako da smo zadovoljni," je o nastopih svojih varovancev še povedal Janus in dodal: "Tekma je minila v težkih razmerah, saj smo v prvi seriji res videli dve različni tekmi. Tudi za naslednje leto za svetovno prvenstvo upam, da bodo tekme bolj v večernem času, saj je sicer tu v Predazzu težko izpeljati tekmo, da bi bila za vse tekmovalce vsaj približno enaka v smislu 'fair playa'."

V ospredju je Stochu na drugem mestu sledil sobotni zmagovalec Predazza Avstrijec Gregor Schlierenzauer (256,9), tretji pa je bil Norvežan Anders Bardal (248,6). Vodilni po prvi seriji Andreas Wank je v drugo nazadoval na deveto mesto.

V svetovnem pokalu še naprej vodi Avstrijec Andreas Kofler (1049 točk), ki je bil danes šele 16., tako da mu rojak Schlierenzauer (1046) že pošteno diha za ovratnik, saj zaostaja le še za tri točke. Tretji je Norvežan Anders Bardal (1017). Najboljši Slovenec ostaja Kranjec (534) na desetem mestu, blizu "top 10" v svetovnem pokalu je tudi Prevc (318), ki je 13.

Naslednji tekmi svetovnega pokala bosta prihodnji konec tedna (11. in 12. februarja) v nemškem Willingenu.