Glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Triplat je v Avstrijo odpeljal še Špelo Rogelj (105,8 točke), ki je bila osma, ter Majo Vtič (104,2), ki je končala prav na repu deseterice. Brez točk so danes ostale Urša Bogataj (90,2) na 34., Anja Tepeš (85,3) na 38. ter Manja Pograjc (80,8) na 41. mestu.

"Za nami je še ena v nizu težkih tekem, ki se nas letos kar držijo. Moram poudariti, da se je žirija v prvi seriji res potrudila in naredila zelo pošteno tekmovanje za vse. V drugi seriji pa se je zelo dolgo trudila, da bi speljala tudi finalno serijo, vendar je bilo to žal nemogoče. Veter se je krepil in obračal smer vedno bolj. Mislim, da je bila to edina racionalna odločitev, da je bila tekma čim bolj poštena za vse skakalke," je iz Avstrije sporočil Triplat.

Zadovoljen s svojimi dekleti

Razumljivo je bil selektor lahko z dosežki svojih varovank zadovoljen, saj so se kar tri prebile med najboljšo deseterico. "Kar se tiče naših deklet, sem seveda zadovoljen, saj so se tri punce uvrstile v 'top 10', za kar jim čestitam. Kar se pa tiče jutrišnje tekme, pa pričakujem, da se bo še katera od preostale trojice reprezentantk z boljšimi skoki priključila najboljšim in posledično tudi z boljšimi dosežki," je še dejal Triplat.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je na vrhu ostala Hendricksonova (509 točk) pred Iraschkovo (373), na odličnem tretjem mestu skupno pa je Požunova, ki je zbrala 243 točk. Točko manj ima na četrtem mestu Američanka Lindsey Van. V pokalu narodov so slovenske skakalke na četrtem mestu. V nedeljo smučarske skakalke v Hinzenbachu čaka še ena tekma, nato pa se karavana svetovnega pokala seli v Slovenijo, kjer bosta na Ljubnem konec tedna (11. in 12. februarja) dve tekmi na najvišji ravni.