Za obiskovalce bodo salon odprli v soboto med 9. in 19. uro ter v nedeljo med 9. in 18., že danes pa so dogajanje predstavili na novinarski konferenci. Prireditelji pričakujejo približno 10.000 obiskovalcev, ki si bodo lahko ogledali razstavljene dirkalnike v dveh dvoranah, upajo pa, da jim napovedano sneženje ne bo preveč prekrižalo načrtov pri izvedbi zunanjih dejavnosti na treh poligonih.

"Lani smo obljubili, da bo salon ostal na približno isti ravni. Žal nam je le, da nam ni uspelo pripraviti dvoranskega endura, ki bi bil zelo prijetna popestritev. Pripeljali smo nekaj zelo privlačnih dirkalnikov, pripombo imam le nad odzivom slovenskih tekmovalcev in uvoznikov, ki se očitno težko odločijo za sodelovanje na našem salonu," je dejal organizator Drago Božič.

Na salonu bodo obiskovalci kljub temu lahko srečali tudi nekatere najboljše slovenske športnike na tem področju, napovedali so obiske motokrosista Tima Gajserja, voznika v driftu Luke Marka Grošlja, reli dirkača Aleksa Humarja, motociklista Igorja in Marka Jermana, dirkača v kartingu Matijo Jurkoviča, dirkača v supermotu Uroša Nastrana, evropskega prvaka v gorsko-hitrostnih dirkah Aleša Preka ...

Med razstavljenimi dirkalniki pa bo zagotovo največ zanimanja deležen bolid formule 1 moštva Red Bull, ki ga je v sezoni 2010 vozil svetovni prvak Sebastian Vettel, zmagovalni audi A4 iz nemške serije DTM Martina Tomczyka, nekaj reli specialk, med njimi tudi Ford Focus WRC, pa tudi novost v Sloveniji, dirkalni dragster, ki so ga pripeljali z Madžarske.

Na današnji novinarski konferenci sta se predstavili tudi obe krovni zvezi. Predstavnik avtomobilske AŠ 2005 Aleš Zrinski je pojasnil, da bodo sezono začeli 1. aprila s paralelnim relikrosom v Logatcu. V koledarju je predvidenih šest relijev, med njimi tudi tradicionalni Saturnus kot nosilec domačega dela tekmovanj, na gorsko-hitrostnem področju pa bo vrhunec dirka v Ilirski Bistrici, ki bo štela tudi za točke evropskega prvenstva. Skupno imajo za zdaj predvidenih 23 prireditev. Zveza AMZS, ki pokriva motociklizem in karting, pa je izpostavila predvsem največje mednarodne dogodke: majske kvalifikacije za ekipno SP v speedwayu in EP v motokrosu v Prilipah, julijsko dirko za SP v motokrosu razreda MX3 v Orehovi vasi ter mladinsko svetovno prvenstvo v speedwayu v Lendavi. Tako sekretar AMZS Erik Logar kot Zrinski sta ocenila, da glede na gospodarske razmere ne gre pričakovati bistvenega povečanja aktivnih udeležencev in izrazila upanje, da bo število ostalo vsaj na ravni zadnjih sezon.

Ljubitelji avto-moto športa si bodo lahko dogajanje ogledali za osem evrov, vstopnice s popustom veljajo šest evrov, otroci do sedmega leta si bodo lahko prireditev ogledali brezplačno.