Fabjanova je bila na koncu 27., Čebaškova pa 28. V kvalifikacijah je nastopila še Katja Višnar, ki je zasedla 45. mesto.

V kvalifikacijah je bila presenetljivo najhitrejša Američanka Jessica Diggins, druga je bila Norvežanka Astrid Jacobsen in tretja Finka Aino-Kaisa Saarinen.

Fabjanova je nastopila v prvi četrtfinalni skupini in ves čas tekla na šestem mestu. V hudem mrazu, termometer je pokazal -16,5 stopinje Celzije, in na počasni progi ni imela možnosti za boljšo uvrstitev. Povrhu je bila proga le z dvema mostoma tehnično manj zahtevna, kot ustreza Fabjanovi, ki se ni mogla vmešati v boj za napredovanje v polfinale.

Čebaškova je tekla v peti skupini in se pogumno borila s tekmicami. Nekaj časa je tekla na četrtem oziroma petem mestu, proti koncu dolge preizkušnje pa so ji pošle moči in je na cilj pritekla na šestem mestu.

Ko sta Slovenki izpadli iz konkurence, se je šele začel pravi boj za zmago. Kowalczykova je znova dokazala, da ji nobena tekačica ni kos. Tudi v finalu se je zagrizeno borila vse do zadnjih centimetrov, dosegla četrto zaporedno zmago v tej zimi, skupno že deveto, in prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Norvežanko Marit Bjoergen, ki v Moskvi ni tekmovala.

Naslednja tekma za svetovni pokal bo tek na 10 km prosto s skupinskim startom v soboto v Ribinsku.

Peterson najhitrejši med sprinterji v Moskvi

Švedski smučarski tekač Teodor Peterson (3:08,4) je zmagovalec sprinta v prosti tehniki za svetovni pokal v Moskvi. Drugi je bil Norvežan Anders Gloeersen (0,1), tretji pa Kanadčan Devon Kershaw (+0,6). Slovenskih predstavnikov ni bilo na startu.