Prvič v karieri se je zmage veselil Rus Evgenij Garaničev, ki je bil drugi že na sprintu v Anterselvi. Tako zmagovalec Garaničev kot Nemec Arnd Peiffer na drugem mestu sta zadela vse tarče, v cilju pa ju je ločilo le sedem desetink sekunde. Na domačih tleh je tretje mesto pripadlo Emilu Hegleju Svendsenu, ki je bil sicer najhitrejši v smučini, na strelišču pa sta mu v položaju stoje ostali nepokriti dve tarči.

Fak je bil stoodstotno zanesljiv na strelišču, tekaško pa še nekoliko šibak zaradi prehlada, ki ga je prestal pretekli teden. Današnji dosežek predstavlja tudi izenačenje njegovega sedmega najboljšega rezultata biatlonske kariere. "Zadovoljen sem, saj sem na strelišču ostal zbran. Vedel sem, da se tekaško danes ne bom mogel primerjati z najboljšimi, saj mi je nekaj moči pobralo kratkotrajno povišanje temperature in prehlad. Vseeno sem na progi iztisnil iz sebe največ, kar se je dalo. Počasi gradim formo za svetovno prvenstvo v Ruhpoldingu, kjer bosta morala biti tako tek kot streljanje na najvišji ravni. Če bi bil danes v takšnem stanju kot pred dobrim tednom v Anterselvi, bi zagotovo lahko posegel še višje," je svoj uspeh opisal Fak.

Njegov nastop je z 19. mestom dopolnil Klemen Bauer. Ihancu je vse do devete in desete tarče kazalo na podoben razplet kot pri Jakovu, a pri zadnjih dveh strelih roka ni ostala mirna in obe tarči sta ostali nepobeljeni. "Ni ravno za odpiranje šampanjca, to je bolj tolažilna uvrstitev glede na pričetek tekme vse do zadnjega streljanja. Ne vidim pravega razloga za zgrešene strele, pa tudi treningi so kazali drugače. Izvedba streljanja je bila v redu, še deveti strel je le za las zgrešil tarčo. Tekaško sem bil dobro razložen, za zadnji krog sem ohranil dovolj moči in sem lahko še nadoknadil nekaj izgubljenih sekund v kazenskem krogu. Tudi material je odlično opravil nalogo, zato mi je še toliko bolj žal za izgubljeno priložnost. Boljšo tekmo bo potrebno sestaviti na zasledovanju, da si bom izboril nedeljski skupinski start," je ocenil možnosti Bauer.

Nastopila sta še dva slovenska predstavnika, ki pa nista končala med najboljšimi. Janez Marič je bil z dvema zgrešenima tarčama 56., medtem ko je Vasja Rupnik zgrešil šestkrat, kar ga je potisnilo na 78. mesto.

Petek bo za biatlonce na Norveškem prost dan, spet se bodo za točke potegovali v soboto na ženski in moški zasledovalni preizkušnji. Pri moških bodo nastopili trije Slovenci, poleg Faka in Bauerja še Marič.