Izdana (Haywire)

Režiser Steven Soderberg, znan po uspešnicah Oceanovih 11, 12, 13 tokrat predstavlja zgodbo tajne agentke, ki se znajde na begu pred lastno agencijo. Odkrila je namreč zaroto, sedaj pa njej in družini strežejo po življenju. Gre torej za film poln akcije in pregonov. Glede na izvrstno igralsko zasedbo upajmo, da si lahko obetamo dober film, saj smo podobnih zgodb iz preteklosti malce naveličani. V filmu bi moral nastopiti tudi Denis Quaid, vendar je zaradi natrpanega urnika s snemanjem filma Soul Surfer odpadel iz zasedbe.

Igrajo: Gina Carano, Ewan McGregor, Michael Douglas, Antonio Banderas, Michael Fassbender, Channing Tatum, Michael Angarano.

Zapiti dnevnik (The Rum Diary)

Ameriški novinar Paul se v 1950-tih letih iz New Yorka odpravi v Puerto Rico, kjer najde svoj pravi smisel - ne samo pisati, ampak tudi končno zaživeti. Na Karibih pa lagodno, sproščeno življenje, polno ruma, eksotike in podobnih opojnosti pusti posledice. Film je Johnny Depp posnel za svojega prijatelja novinarja Hunterja S Thompsona, ki je istoimenski roman napisal že v 60ih, objavili pa so mu ga šele leta 1998. Hunter je še pred izidom filma storil samomor.

Igrajo: Johnny Depp, Aaron Eckhart, Michael Rispoli, Amber Heard, Richard Jenkins, Giovanni Ribisi, Amaury Nolasco, Marshall Bell.

To je vojna! (This Means War)

Dva najboljša agenta agencije CIA, ki sta slučajno še dobra prijatelja, presenetljivo odkrijeta, da se potegujeta za srce iste lepotice. To pa pomeni le eno – boj na vse ali nič. Ne smemo pa pozabiti, da gre za romantično komedijo, zato lahko pričakujemo obilico smeha in prizorov za odrasle (tako vsaj obljubljajo). Za glavni moški vlogi so ustvarjalci filma sprva načrtovali Collina Farrella in Justina Timberlakea. Vlogo v filmu je med drugim odklonil tudi James Franco.

Igrajo: Tom Hardy, Reese Witherspoon, Chris Pine, Abigail Spencer, Til Schweiger, Laura Vandervoort, Natassia Malthe.

Varna hiša (Safe house)

Mladi CIA agent je zadolžen za dolgočasno varovanje varne hiše v Južnoafriški republiki, vendar se vse hitro spremeni, ko se pod njegovim okriljem znajde eden najbolj iskanih ubežnikov na svetu. Ta pa ima kopico sovražnikov, ki ga naposled tudi najdejo in beg poln psiholoških trikov se prične.

Igrajo: Ryan Reynolds, Denzel Washington, Vera Farmiga, Sam Shepard, Brenden Gleeson, Tanit Phoenix, Joel Kinnaman.

Kruha in iger

Konec 1980-tih let napoveduje velike spremembe v nekdanji Jugoslaviji in tudi družina Novak išče košček svoje sreče. Izžrebajo jih za sodelovanje v priljubljeni televizijski oddaji, toda že na poti iz Titovega Velenja v Ljubljano naletijo na težave z razgretima policistoma. Ko naposled prispejo na televizijo, jih čaka kopica novih težav, od nesramnih sotekmovalcev, ukazovalne režiserke in šarmantno zapeljivega voditelja Josa. Kmalu uvidijo, da je realnost v studiu precej drugačna od vedno popolne slike na televizijskih ekranih. Film je na festivalu slovenskega filma prejel tri nagrade Vesna in nagrado občinstva.

Igrajo: Jonas Žnidaršič, Peter Musevski, Saša Pavček, Jurij Drevenšek, Janez Škof, Igor Žužek, Zvezdana Mlakar, Gašper Tič.

Potomci (The Descendants)

Film režiserja Alexandra Paynea, ki je s filmom Sideways leta 2005 prejel tudi oskarja, je na trenutke humorna, po drugi strani pa tragična zgodba o bogatašu Mattu Kingu, ki je po smrti soproge prisiljen spremeniti življenje. Tu so še elementi nezvestobe, očetovske ljubezni in človekove negotovosti, s čimer se je glavni igralec George Clooney očitno odlično soočil – vloga mu je namreč prinesla nominacijo za letošnjega oskarja.

Igrajo: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause, Patricia Hastie, Grace A. Cruz, Kim Gennaula, Karen Kuioka Hironage.

Še vredno omembe

Nevarna metoda (A Dangerous Method)

Odklop (Wanderlust)