Preizkušnja članic v zasledovanju na deset kilometrov drsalno je bila pokljuški posladek. Fabjanova, Alenka Čebašek, Anja Eržen, Eva Sever Rus in Nika Razinger so namreč začele in končale z majhnimi sekundnimi razlikami. Fabjanova, ki na domače tekme prihaja raje kot je Majdičeva, le z izvrstnim sprintom lahko šola mladi val. Anamarija Lampič, Lea Einfalt, dobitnici kolajn na zimski olimpijadi mladih v Innsbrucku, ter Erženova so učiteljici dale lekcijo na sobotni tekmi na pez kilometrov klasično.

"Kaj mi pomeni absolutni naslov? To, da sem dobro tekla," se je najstnica Anamarija Lampič smejala prvi slovenski zvezdici. Vse starejše, s Fabjanovo vred, so si v nedeljo oddahnile, ker sta imeli z Einfaltovo kot starejši mladinki svojo tekmo. Je bilo pa v celotni srenji čutiti navdušenje, kakšna generacija je za Petro Majdič. Katja Višnar je bila v soboto šele 11. Prvi naslednji cilj mladenk bo lov na prvo mladinsko kolajno na svetovnem prvenstvu s štafeto, starejših s Fabjanovo na čelu pa sprint za svetovni pokal v petek v mrzli Moskvi.

Med tekači je kralj prvenstva Rok Tršan. Če je v torek na sprintu v Medvodah še deloval zelo rezervirano, je na obeh daljših preizkušnjah ubranil članski naslov. "Če bo moja rama vzdržala, boli me," je Rok Tršan znova tožil že na startu zasledovanja. Klubski trener Logatca Tomaž Uršič je pripomnil, da ga le trma vleče na start. Zasledovalci, klubska kolega Matjaž Gorjanc, Boštjan Klavžar in Blejec Domen Potočnik, so mu malce olajšali muke, ker so bili kot skupina zelo neenotni v lovu. Imeli so ga na dosegu 20 sekund skoraj 15 kilometrov. Na koncu so prav po kolesarsko zvito Logatčani odnesi vse kolajne.

"Nikoli ne gledam nazaj. Videl sem jih le na ovinkih. Bolečine v rami so bile neznosne. Praktično sem odrival na vso moč le z eno palico. Le če mirujem, pomaga, a me čaka svetovno prvenstvo mladincev čez dober teden," je ječal Tršan, četrti z lanskega MSP. V cilju se je dobesedno zvijal od bolečin v levi rami.