Demšar je v kvalifikacijah dosegel 11. čas, kar je pomenilo, da bo moral na poti proti vrhu preskočiti prav slovenski oviri. V osmini finala ga je čakal šesti iz kvalifikacij Košir, v četrtfinalu pa je bil boljši še od Flandra, sicer 14. iz kvalifikacij.

"Tako je naneslo, da sem v izločilnih bojih naletel prav Koširja in Flandra. Oba sta zelo močna tekmovalca, zato sem vesel, da sem ju premagal. Proti Flandru doslej še nisem dobil dvoboja, tako da je to res odlično. Ob koncu tekme sem delal nekatere napake, zato bo to treba analizirati in odkriti, kje je vzrok zanje, da nisem dobil kakšnega dvoboja več. Ampak sem v igri, to mi je všeč. Gremo naprej," je dejal Jernej Demšar, ki je v polfinalu moral priznati premoč Mathiesu, v malem finalu pa je izgubil proti Prommeggerju.

S četrtim mestom je izenačil svojo najboljšo uvrstitev iz svetovnega pokala. "Četrti sem bil decembra v paralelnem slalomu v Carezzi. Zdaj mi je to uspelo še v veleslalomu. Cilj je bil, da pridem v finalne boje in dobim prvi dvoboj. No, dobil sem kar dva zapored in se uvrstil na četrto mesto, tako da sem res zadovoljen," je po tekmi še povedal Demšar.