Danski rokometaši so po letu 2008 drugič osvojili naslov evropskih prvakov, z današnjim zmagoslavjem nad Srbi pa so na tem turnirju šestouvrščenim Slovencem preprečili, da bi zaigrali na aprilskih kvalifikacijah za nastop na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu.

Izbranci slovitega danskega strokovnjaka Ulrika Wilbeka so postopno lomili odpor domačih rokometašev, ki so se po izjemno uspešnem srbskem dnevu na mednarodnem prizorišču - teniški zvezdnik Novak Đoković je v današnjem velikem finalu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu ugnal Španca Rafaela Nadala, srbski vaterpolisti pa so po zmagi nad Črnogorci slavili na evropskem prvenstvu v Eindhovnu - želeli zapisati med velikane športa v svoji države.

Danci so z dokaj racionalno predstavo razorožili varovance srbskega selektorja Veselina Vukovića. V prvem polčasu jim je nekaj sivih las povzročal le nekdanji vratar koprskega Cimosa in v teh dneh zelo priljubljeni Darko Stanić, ki je zbral enajst obramb, v celoti pa jim domači rokometaši niso bili kos.

Danci so si v začetku drugega polčasa priigrali štiri gole prednosti (11:7) in vse do konca tekme nadzorovali srbske rokometaše. Gostitelji so se jim v 51. minuti sicer približali na gol zaostanka (15:16) in jim vse do konca tekme dihali za ovratnik, v prelomnih trenutkih dvoboja pa je bilo več hladnokrvnosti in preudarnosti na strani Dancev.

V danski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Mikkel Hansen z devetimi goli, medtem ko je vratar Niklas Landin zbral 19 obramb. V srbski reprezentanci Rajko Prodanović dosegel štiri gole, vratar Stanić pa je zaustavil 15 strelov.