Varovanci Josepa Guardiole so proti 18. ekipi la lige igrali 0:0 in za prvouvrščenim Realom 18 krogov pred koncem zaostajajo že sedem točk. Čeprav se zdi nemogoče, da bi Real zapravil tako visoko prednost, se mu je to že pripetilo v sezoni 2003/2004. Takrat je imel kraljevi klub celo osem točk prednosti, a je na koncu naslov pripadel Valencii takrat še pod vodstvom Rafe Beniteza.

"Barcelona se nikoli ne predaja. Druga polovica prvenstva se je komaj začela. Veliko je še tekem do konca,“ upanja še ni izgubil Lionel Messi. "Na tekmi smo imeli veliko priložnosti za dosego zadetka, vendar nikakor nismo uspeli najti poti do mreže,“ je še dejal prvi zvezdnik španskih in evropskih prvakov.

Kljub optimizmu 24-letnika pa Barceloni ne kaže najbolje. Razlog za to gre iskati pri trenerju Reala Joseju Mourinhu. Portugalec je samo enkrat v svoji karieri zapravil dve točki prednosti pred najbližjim zasledovalcem. To se mu je kot trenerju Chelseaja pripetilo v sezoni 2006/2007. Kadarkoli je Mourinho svojim tekmecem ušel za več kot tri točke, je na koncu slavil naslov prvaka.