Tokič se je z živci navijačev malce poigral, ko je zaostajal z 1:2 v nizih, v nadaljevanju pa Brazilcu japonskega rodu pokazal, zakaj je trenutno 25. igralec na svetu.

V šestnajstini finala je kazalo na gladko zmago slovenskega junaka proti Slovaku nemškega rodu Thomasu Keinathu. Tokič je vodil z 2:0 v nizih, a je Keinath izenačil. Domača publika in mirni živci so Tokiča znova povzdignili. "V Nemčiji kroži šala, da Keinath ne more dobiti izenačenih dvoboj. Pomislil sem tudi na to, a se nisem zanašal. Ne bi smel izgubiti tretjega niza, a se je srečno izteklo. Keinath je zelo neugoden in nepredvidljiv tekmec. Vesel sem, da sem izkoristil dober žreb ter dosegel odličen uspeh," je bil navdušen Bojan Tokič, ki je napolnil Rdečo dvorano kot še nikoli doslej ter jo spravil v delirij.

Slovenske nastope je včeraj ob 10.30 odprl Jan Žibrat. Slovenski up, ki v zadnjih dveh letih tone vse nižje, je proti Patricku Franzisku prikazal dobro igro. Nemec je Prleka premagal predlani v polfinalu mladinskega evropskega prvenstva s 4:0, tokrat pa je bil Franziska boljši s 3:1. Z evropskim upom v Nemčiji delajo sistemsko, pogled na njegovo spletno stran pa razkriva, da njegovi uspehi nisi naključni. Ima dva svoja trenerja, fizioterapevta, psihologa in kondicijskega trenerja. Če prištejemo še reprezentančne trenerje (vodil ga je nekdanji evropski prvak Jörg Rosskopf) skupaj torej zanj skrbi več ljudi kot za celoten slovenski članski namizni tenis.

Manca Fajmut, ki je dobila na glavni turnir povabilo selektorice Vesne Ojsteršek Drnovšek, in Alex Galič, srečna poraženka, sta bili v prvem krogu lahek plen svojih tekmic. Fajmutova je proti Južni Korejki Kim Min Hee v štirih nizih dobila 22 točk, Galičeva pa proti nekdanji evropski prvakinji Liu Jia, ki jo doma čaka šestmesečni otrok, 19 točk. "Zelo sem razočarana. Med enim nizom sem rekla selektorici, da nimam kaj početi v ringu. Bolje bi bilo, da bi igrala kvalifikacije in imela vsaj dva bolj enakovredna dvoboja," je tekmo s svojimi očmi videla Manca Fajmut, Ravenčanka, ki študira v Mariboru.

Drugi najboljši slovenski igralec, 40-letni Saš Lasan, je znova pokazal, kako neugoden igralec je. Toda 24-letni nemški obrambni igralec Ruwen Filus mu je prepustil le en niz.