Na sejmu, ki bo odprt do nedelje, bodo predstavili turistično ponudbo regije Alpe-Jadran in nekoliko bolj oddaljenih destinacij. Na sejmu se predstavljajo še druge tuje destinacije, kot so Italija in Madžarska na nacionalni ravni, Tunizija, Maroko, Španija, Turčija, Srbija ter BiH. Med njimi se prvič letos predstavlja Maroko, najbolj zahodna arabska dežela in ena najbolj turistično privlačnih destinacij na afriškem kontinentu.

Zvečer ob 19.30 uri bo na slovesnem odprtju sejma tudi podelitev nagrade jakob. Tema natečaja za nagrado jakob 2012 je bila Inovativni turistični proizvodi na področjih alternativnih oblik oddiha in sprostitev.

Sejem je zasnovan po meri obiskovalca oziroma po turističnih produktih. Največja novost letošnjega sejma sta Vino in kulinarika, ki bosta poskrbela za pestrost okusov mediteranske kuhinje ter slovenskih vin. Hkrati poteka Salon plovil, na katerem se predstavljajo plovila do deset metrov dolžine, dodatna navtična oprema in storitve.

Slovenija, ki poleg Hrvaške edina v celoti sodi v regijo Alpe-Jadran, se na sejmu predstavlja po razdelitvi Slovenske turistične organizacije z naslednjimi turističnimi destinacijami: Gorenjska, Osrednjeslovenska, Goriška - Smaragdna pot, Obalno-kraška, Notranjsko-kraška, Jugovzhodna Slovenija, Spodnjeposavska, Zasavska, Savinjska, Podravska, Koroška in Pomurska.

Med slovenskimi razstavljalci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Slovenske turistične organizacije, Turistične zveze Slovenije do Turizma Ljubljana kot partnerjev sejma ter raznih lokalnih društev, ki bodo poskrbela za to, da bo na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno. Na sejmu se predstavljajo tudi številni ponudniki opreme za preživljanje prostega časa, od golfa, deskanja do kolesarjenja ipd.