Z vsemi sredstvi sta se na Mourinha spravila oba osrednja madridska športna časnika Marca in AS. Pod vprašaj se postavlja predvsem kredibilnost Marce, saj je še v soboto na naslovnici objavila, kako imajo štirje nogometaši - Casillas, Ronaldo, Alonso in Ramos - posebne Mourinhove privilegije, naslednji dan pa je bilo na istem mestu zapisano, da je portugalski strateg na bojni nogi z obema kapetanoma, Casillasom in Ramosom. Dve zgodbi, ki si ne moreta biti bolj nasprotujoči.

A kjer je dim, je vedno vsaj nekaj žerjavice. Da zgodba o prepiru ni povsem izmišljena, je mogoče sklepati zaradi (ne)odziva Realove uprave z njenim predsednikom Perezom na čelu. Glavni akterji so se po tekmi z Athleticom Bilbaom skušali čim bolj izogniti neposrednim trditvam, ali je znotraj slačilnice Reala prišlo do razdora ali ne. "Ne morem govoriti o obtožbah v članku, ki sploh ni bil avtorsko podpisan. Najdite tistega, ki je zgodbo napisal in ga vprašajte," se je branil Iker Casillas. Enako odrezav je bil Jose Mourinho: "Ne berem Marce. Še najmanj na dan tekme."

Spreten odgovor, kateremu pa je težko verjeti. Sploh zato, ker je Portugalec trener, ki ima do dogajanja v medijih poseben odnos. Najetega ima tudi lastnega predstavnika za stike z javnostjo, ki mu bojda vsak dopoldan dostavi dosje z novimi članki, kjer je vsaj enkrat zapisano ime Jose Mourinho. Dobro obveščeni Mourinho naj bi že v hotelu, kjer je bila zbrana Realova zasedba, začel iskati izdajalca. Slačilnica bi pač morala ostati sveta, četudi se v njej dogajajo vražje stvari. Svojega Juda Iškarijota ni našel, pravi križev pot pa je Portugalec trpel v zadnjih minutah dvoboja z Bilbaom. Glavna Realova navijaška skupina Ultras Sur je ob gladki zmagi ponovno zapela znan napev v Mourinhovo čast, nato pa se je preostali del stadiona Santiago Bernabeu odzval z žvižgi. Morda je šlo za nestrinjanje z bunkerjem proti Barceloni, morda je večina navijačev hotela pokazati, na čigavi strani je v sporu Mourinha s španskimi reprezentanti... Pravi razlog je težko izpostaviti, a še najverjetneje je, da je šlo za protest proti Mourinhovi osebnosti, ki se kljub seriji porazov proti Barci še vedno obnaša, kot da ni nič narobe.

"Nisem prepričan, da smo res tako slabi. Pred mojim prihodom v Madrid je Real v pokalu izpadal proti tretjeligašem. Z menoj je pokal osvojil, če bomo letos izpadli, pa bo to proti lanskim španskim prvakom. V španski ligi imamo pet točk prednosti pred ekipo, za katero novinarji pravite, da je najboljša na svetu. V ligi prvakov pa Real pred mojim prihodom ni bil niti nosilec skupine, zdaj pa je postavil rekord s samimi zmagami. Smo res tako slabi?" se sprašuje Mourinho. Bolj gotov vase je, ali bo na zelenico Camp Noua poslal ožigosanega Pepeja: "Če bo pripravljen, zagotovo!"