V današnji tiskani izdaji Dnevnika namreč poročamo o trditvah Lovšeta, da mu je Terpin grozil z vlado SDS, slednji pa zdaj trdi, da prvi mož slovenskega Dinersa "zavaja in laže".

Terpin je povedal, da je včeraj pred tekmo srečal Lovšeta in začela sta se ostro pogovarjati. "Na vrat na nos me je začel izzivati, da me je na televiziji videl z dolgim nosom tisti večer 4. decembra, ko so začeli prihajati volilni rezultati. Takrat sem bil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer je imela SDS svoj štab. Pogledal sem ga precej začudeno, saj nisem razumel kam to vleče, ker ni bilo v kontekstu pogovora, ki sva ga imela," je za RTV-jev portal povedal Terpin in dodal, da mu je preprosto odvrnil, da bomo videli, kako se bo zgodba končala, kdo bo mandatar in da se bo vse videlo v soboto, ko bomo o tem v parlamentu glasovali. "Lovše mi je odvrnil, da ima boljše zveze v SDS kot jaz. Povedal sem mu, da se s tem sploh ne obremenjujem in da sem začuden nad tem pogovorom. Tu se je zgodba končala," je pojasnil Terpin in še povedal, da sta se potem pogovarjala o čisto drugih zadevah in da so bile prisotne tudi priče.

Lovše pred Zlato lisico: Gospa Maze ima dovolj denarja

"Lovše spet laže"

"Moje stališče je, da Lovše spet laže, kot se je zlagal, da je Tina Maze zbežala s snemanja za Citroen," je tudi povedal Terpin in še enkrat poudaril, da Lovše laže in skuša v spor vključiti še politiko. "Mislim, da je izgubil kontrolo nad situacijo, ker je stvar popolnoma zavozil in ne ve več, kako iz nje."

Glede reklame za Citroen je Terpin tudi razložil, da ob dogovoru glede oglasa Lovšeta ni bilo zraven, prisotni pa so bili Barbara Kürner Čad, Vlado Makuc in Andrea Massi. "Tam smo se dogovorili, da ne bomo snemali individualnega oglasa za citroen. Tega nismo mogli narediti, ker Tina vozi drugi avtomobil in ne more iti na snemanje drugega spota, kjer bo rekla vozim citroen, ker to preprosto ni res. S tem bi lagala in bi bilo v nasprotju z njenim dostojanstvom," je prepričan Terpin in kot dokaz, da so se tako dogovorili, navaja tudi "zelo natančno okoliščino".

Tina Maze po "črnem petku" do petega in četrtega mesta

Skupinski spot posneli, individualnega ne

"Ko je bilo potrebno snemati spot za citroen, nam je Trbovc poslal scenarij, iz katerega je bilo razvidno, da gre za individualni spot. Kürner Čadovi sem takoj poslal elektronsko pošto, da se tega v moji pisarni nismo dogovorili in da ga ne bomo naredili. Posneli pa bomo seveda skupinskega z ostalimi reprezentanti. Citroen je sponzor celotne zveze in mi kot zastopniki zveze skupaj z ostalimi reprezentanti smo pripravljeni to narediti. Trbovc je nam je nato poslal drug scenarij, ki je bil seveda skupinski spot. Če tega dogovora ne bi imeli, nam Trbovc ne bi pošilja drugega scenarija. V skladu s tem dogovorm smo tudi delovali. To smo podrobno navedli tudi v naši pritožbi glede kazni. Zveza ni poslala nobenega sklepa ali obrazložitve, domnevam, da zato, ker ni mogla mimo dokazov, ki smo jih predložili."

Kot je povedal, Terpin nima nobenega interesa, da bi Lovšeta tožil, hoče le, da slednji izpolnjuje svoje obveznosti do Tine, ki jih je podpisal. "Moja želja je, da se ta polemika konča. Zdaj sem hotel pojasniti le politične obtožbe, ker menim, da je to preseglo mejo logike in dostojanstva. Nočem, da se vpletajo tretji, še manj politika, ki nima nikakršne veze," je povedal Terpin in dodal, da je bila to "očitno nekakšna njegova potegavščina".

Mazejeva po četrtem mestu v cilju zavrnila rokovanje z Lovšetom

So tudi galebi škodljivi?

"Upam, da si v tem tednu naberem novih moči, popolnoma ozdravim in potem veselo na delo. Danes počivam ob morju, vonjam jod, opazujem galebe, kako se igrajo na nebu. Ali mislite, da so tudi med njimi takšni, ki želijo škoditi? ... Kdo ve? ... Jaz mislim, da živali niso tako nevoščljive. Ne poznajo takšne psihološke hudobije. Ne delajo se prijazne, nato pa ugriznejo, napadejo posrednika. Če živali vzameš nekaj, kar je njihovega, napadejo tistega, ki je vzel! In tako je tudi prav. Včasih se mi zdi, da bi se sama bolje znašla v živalskem vrtu kot med nevoščljivimi, hudobnimi in zaigranimi ljudmi. Vsekakor je za mano eden najtežjih vikendov, vašo iskreno podporo pa bom nosila s sabo za vedno! Hvala," je na svoji spletni strani zapisala Tina Maze.

Za Žurnal24 je o posledicah spora med SZS in ekipo Mazejeve spregovorila fizioterapevtka ekipe Team to aMaze Nežka Poljanšek. "Zelo se trudi, da bi šlo mimo nje, a ne gre, ker je čustvena ženska. Veliko se pogovarjava o tem. Tudi na startu opažam, da ima čisto drugačno ogrevanje kot takrat, ko je vse v redu. Takšne stvari zelo vplivajo nanjo. Zdelala pa jo je tudi viroza. V vseh ključnih trenutkih opažam razliko. Na Tino okolica vpliva zelo stimulativno. Če ne bi bilo tega (spora med SZS in ekipo, op. a.), bi bila v slalomu na stopničkah, če ne celo zmagala, in na veleslalomu tudi," meni Poljanškova.

Po drugi strani pa Franci Petek, nekdanji skakalec, meni, da je jasno, da ima vsaka organizacija pravila, ki jih morajo spoštovati tako eni kot drugi. "V vseh primerih, ne le v tem," je povedal novinarjem Žurnala24. "Ni mi všeč, da so se spravili na Tino tik pred zdajci. Ona je naš paradni konj, v trenutku, ko se je pripravljala na pomemben nastop, so jo zmotili. To naj uredijo v pisarnah in ne pred javnostjo. Vsak bi moral paziti nase, ni prav, da pljuvaš v lastno skledo," pa je kritična Tjaša Andree Prosenc, odvetnica in dolgoletna funkcionarka Olimpijskega komiteja Slovenije, še piše brezplačnik.