Fak je motor reprezentance. Na vseh tekmah je bil med najhitrejšo trojico v smučini. V soboto se je kljub trem kazenskim v finišu ob Oleju Einarju Bjoerndalnu prebil med deseterico. V štafeti je s petim časom druge predaje (kot najhitrejši v smučini) dvignil moralo, da sta se Janez Marič in Vasja Rupnik borila kot leva, da ulovijo vsaj nagrajeno osmerico.

"Tu sem bil res hiter na vseh tekmah. Vendar sem bil tudi v Novem mestu, ki ne leži na tako visoki nadmorski višini. V streljanju še delam napake. To moram popraviti, da bom dobil še dodatno samozavest," si je po nastopu želel Fak. Vseskozi namreč daje zgled, da je osnova iskanje popolnosti, sproščenosti, samozavesti. Klemen Bauer in Janez Marič, dosegla sta deveti čas predaj, sta prav v štafeti dobila nekaj tovrstnih smernic. Bauer toži, da zmore sestaviti le polovico nastopa in težko preboleva polome. Marič je v štafeti ugotovil, da je zaostajal za Švedom Ferryem le v spustu. "Škoda, ker bi si s hitrejšimi smučmi lahko olajšal delo Rupniku," je Janez Marič potožil v ekipnem duhu. Logatčan je tako kot Bauer moral celo v kazenski krog.

Zanimivo je bilo vprašanje Faku, ali ima še kakšne rezerve, glede na to, da bo po skandinavski turneji šele marca na sporedu vrhunec - svetovno prvenstvo? "Imam. Verjamem, da imam. Upam, da bom znal to potegniti iz sebe takrat, ko bo to najbolj potrebno. Če bom le imel dober material. Tukaj v Antholzu smo ga imeli. Fantje v servisu smuči so trdo delali in hvaležen sem jim za to, kar prispevajo. Če imam konkurenčen material, se ne bojim, da ne bi bil še hitrejši. Vsako tekmo želim biti med deseterico. V začetku sezone sem bil zaradi tega pod dodatnim pritiskom. Za to je pomembna samozavest za bolj optimalno streljanje," je povedal Fak.

Teja Gregorin je v nedeljo končno, drugič v sezoni ujela deseterico. Pred zaključnim streljanjem je bila že sedma. "Vso tekmo je zares lepo kazalo, na koncu pa nisem zadela zadnje dvajsete tarče. Nekaj, kar dolgo časa ne bom pozabila. Za kaj več sem v teku s to formo prepočasna," je potožila Teja Gregorin. Imela je analitični enajsti tekaški čas. Na stopničkah so znova najhitrejše tekačice. mm