Četrte obletnice smrti simpatičnega, a pred mediji malo sramežljivega igralca se je v intervjuju za revijo GQ spomnila tudi njegova nekdanja partnerka Michelle Williams. S Heathom sta se spoznala med snemanjem filma Gora Brokeback, skupaj pa imata šestletno hčer Matildo Rose.

Michelle in Heath sta se razšla leta 2007. (Foto: People.com)

"Res sem želela, da bi Matilda dobila bratca ali sestrico in da med njima ne bi bilo velike starostne razlike, a to sedaj ni več mogoče. Kolikor je bilo meni težko zaradi nekaterih stvari, mi je zanjo še vedno huje. Mnogo stvari je, ki ji jih ne morem dati – spomini, ki jih imam, reči, ki me spominjajo nanj, zgodbe, …“ se je spominjala igralka, ki je bila pred kratkim z zlatim globusom nagrajena za upodobitev Marilyn Monroe.

Na Ledgerja pa so se spomnili tudi njegovi največji oboževalci in sicer na spletnih družbenih omrežjih kot sta facebook in twitter, kjer so zapisovali, da bo za vedno ostal v njihovih srcih in da ga nikoli ne bodo pozabili.

(Foto: Reuters)

Heath Ledger se je 4. aprila leta 1979 rodil v eni najuglednejših družin v Perthu na zahodu Avstralije. Pri 16. je pustil šolo in se s takratnim dekletom z avtom namenil v Sydney, da bi postal igralec. Nekaj izkušenj je že imel iz otroštva, velik preboj pa je doživel v hollywoodski najstniški komediji 10 razlogov zakaj te sovražim, v katerem je zaigral z Julio Stiles. Kasneje je z Melom Gibsonom posnel Patriota in nastopil še v Legendi o vitezu.

Leta 2005 je pokazal svojo drugo igralsko plat, ko sta z Jakom Gyllenhaalom v filmu Gora Brokeback odigrala homoseksualna kavboja, kar je verjetno eden najbolj kontroverznih filmov, v katerem se je pojavil.

Vendarle pa je v spominu njegovih oboževalcev najbolj utrdila vloga Jokerja v Vitezu teme, za katero je prejel posmrtnega oskarja. Drugi del trilogije o Batmanu je bil tudi zadnji film, ki ga je pred smrtjo dokončal.