Direktor lige Christian Feichtinger zahteva garancije, da bo jeseniški klub sposoben odigrati še osem tekem v drugem delu prvenstva, ki se bo začelo v nedeljo. Feichtinger je v pismu, ki ga je poslal vodilnim na slovenski in avstrijski hokejski zvezi ter klubom, potarnal, da so v vodstvu tekmovanja zelo zaskrbljeni zaradi stanja v jeseniškem klubu in niti ne vedo, s kom se glede usode slovenskega kluba po odstopu predsednika Kanalca sploh lahko pogovarjajo.

Acroni Jesenice postal talec ulice

Pred začetkom drugega dela tekmovanja v skupini od 7. do 11. mesta, kjer so tudi Jeseničani, je zato poudaril, da vodstvo lige zahteva potrdila kluba, da ima dovolj sredstev za plačilo igralcev in trenerjev, da bodo imeli igralci na voljo vso potrebno opremo, da bodo lahko odpotovali na gostovanja ter da bo klub zagotovil nemoteno izvedbo tekem v domači dvorani, predvsem pa zagotovilo igralcev, da so pripravljeni odigrati prvenstvo do konca (če se Jeseničani ne bodo uvrstili v končnico, to pomeni še osem tekem v drugem delu).

Po Slavku Kanalcu Jesenice zapustil tudi kapetan Andrej Tavželj

V Ligi Ebel bodo počakali do nedelje do 14. ure, da dobijo ustrezna zagotovila, bodisi s strani kluba, mesta Jesenice ali slovenske hokejske zveze, sicer bodo jeseniški klub izključili iz tekmovanja.

Obenem je Feichtinger še poudaril, da bi bil to zanje zelo neprijeten korak, saj spoštujejo klub in igralce, ki že šesto leto igrajo v tej ligi, ter so pripravljeni na kakršenkoli način tudi pomagati Jesenicam, da bi prebrodile krizo in končali letošnjo sezono na tekmovalni ravni.