Po poročanju portala zurnal24 sta učenec devetega razreda in sedmošolka pri spolnem odnosu sodelovala prostovoljno, učenci, ki pa so bili zraven in so dogajanje snemali, pa so posnetek kasneje objavili na YouTubu, od koder so ga medtem že umaknili. Po neuradnih informacijah naj bi posnetek prek mobilnih telefonov še vedno krožil med osnovnošolci.

Na Policijski upravi Koper so z zadevo seznanjeni, saj je bila prejšnji teden tam podana prijava, a zaradi vpletenosti mladoletnih oseb podrobnosti ne delijo z javnostjo.

Ravnateljica osnovne šole, katere učenci naj bi sodelovali pri snemanju posnetka, ni mogla potrditi informacij, saj to ugotavljajo pristojne službe. Je pa za žurnalov portal potrdila roditeljski sestanek, na katerem so govorili o pasteh spleta.

Psiholog Ljubo Raičevič se s samim spolnim odnosom med mladoletnikoma ne obremenjuje toliko kot z drugimi rečmi – trdi namreč, da gre poleg pravnega tudi za psihološki, socialni in kulturni vidik.

Pravi, da se otroci niso zavedali posledic po objavi posnetka na spletu. Meni, da so v tem primeru odrasli zatajili v smislu vzgoje in učenja otrok. Zatajila pa je tudi predvsem družba in to na področju vzgoje za varno rabo interneta. To, da mladoletniki na internetu objavljajo posnetke, po Raičevičevih besedah kaže tako na neodgovornost mladih kot na neodgovornost družbe, ki mladostnikom posveča premalo pozornosti, poroča zurnal24.