Ta novi dan se dogaja v enem dahu. Še več. Od sanj se še nismo zbudili. Se pa zbujajo na nacionalki. Najprej so prenovili TV Dnevnik. Z eno besedo: briljantno. Tisto ozadje v rumeno-modrih odtenkih je ne le jasna svetovnonazorska podlaga, temveč tudi zaslon za vse roza - sivo-modro-belo - bež gvante voditeljic in voditelja. Odločitev vodstva, da bodo imeli politični veljaki v dnevnoinformativnih oddajah vsi skupaj le minuto časa na dan, je revolucionarna. No ja, en politik bo izjema. Imena še niso izdali. So pa izdali nova imena, ki bodo udarna moč informativnega korpusa. Med vsemi imeni, ki krožijo, nas najbolj razveseljuje vrnitev TB-ja v udarne termine. Po nepreverjenih novicah bo imel še boljši status, kot ga je imel včasih Vladimir Vodušek. Vsak dan se bo pojavil prvi. Še pred najavno špico.

Naravnost vizionarske pa so vse nove špice oddaj, ki se pojavljajo na zaslonih. Celo Obzorja duha in Ljudje in zemlja se ponašajo s sodobno prenovo. Tisti uvodni avizo s pesmijo Slovenec sem in napisom v ozadju "Ponosni smo na mame in očete" deluje ultra sodobno. Prav tako poseben segment znotraj oddaje, ki se imenuje AP kotiček. Neke vrste prostor za izražanje mnenj vseh tistih, ki imajo kritičen pogled na vse deviacije, ki se dogajajo v družbi. V prvi vrsti na tiste, ki jih je predvideval novi družinski zakonik.

V tem tednu smo bili priče tudi novi oddaji z naslovom Tovariš Majer, obljubljamo ti, da ne skrenemo s tvoje poti. Gre za eno bolj originalnih oddaj, neke vrste resničnostni šov, ki spremlja vse tiste, ki so priznali, da so Tomaži Majerji. Big Brother je otroški vrtec proti temu eksperimentu. V prvem tednu smo spremljali prvih pet kandidatov, ki so tekmovali v treh disciplinah: kdo na časovno enoto sproducira največ duhovitosti na račun trenirkarjev, kdo bolj argumentirano zagovarja tezo, da je zemlja štirioglata, in kdo se lahko pohvali, da ni nikoli rekel nobene lepe besede na račun drugih. Gledalci so odločili, da je zmagovalec prvega tedna Tomaž Majer številka tri. To je tisti, ki se ni nikoli pokazal v objektiv kamere, bil pa je vsenavzoč.

Iz programa veje neki prav poseben optimizem. Naenkrat se vsi voditelji Odmevov smejijo. Po govoricah blizu vodstvu nacionalke gre za posebno vrsto stimulacije. Modro so ugotovili, da so za slabo stanje v državi odgovorni tudi voditelji. Preprosto so preveč resni, preveč zateženi in preveč apokaliptični. Vsak nasmeh v oddaji je po novem nagrajen. Če pa se nekdo še od smeha drži za trebuh, dobi plačan študijski dopust. To je tudi posledica ugotovitve svetovalca iz tujine, ki je pronicljivo ugotovil, da so nekateri novinarji in voditelji preveč ozko usmerjeni. Po domače, da so premalo razgledani. Zato po novem na nacionalki obstaja poseben fond za širjenje obzorij zaposlenih.

Na obzorju so spremembe. Oddaja Na zdravje! bo ukinjena. Po pojasnilu iz skopega komunikeja z nacionalke zaradi incidenta prejšnji teden, ko je oddaja potekala v živo s smučišča Golte. Oddaja je bila sicer spet nadvse uspešna in zabavna, problem je bil le v publiki. Mednjo se je prerinila kopica otrok, ki niso govorili slovensko in so televizijski medij izkoristili za promocijo svojega jezika. Neuradno se govori o malčkih iz Srbije, ki na Golteh delajo prve korake na snegu. Je pa v igri tudi druga opcija. Ta predvideva, da bi se le spremenilo ime oddaje. V ožjem izboru je ime Na zmago!

Za zmago pa se ne bodo borili finalisti oddaje Misija Evrovizija. Disciplinska komisija nacionalke je dobila namige, da so bili rezultati prikrojeni. Govori se tudi o ogromnih podkupninah, ki so bile ponujene komisiji. Ta je neargumentirano od začetka favorizirala le dve izvajalki. Da se ne bi slučajno zgodila velika blamaža, so se odločili za najbolj racionalno pot. V Azerbajdžan bodo poslali Klemna Slakonjo. Zaenkrat še ni padla odločitev, v koga se bo našemil.

Je pa padla odločitev, da s programa izgine nekaj zimzelenih oddaj. Na seznamu so Tednik, Sobotno popoldne, Ugani, kdo pride na večerjo, Odkrito, Pogledi Slovenije, Na lepše in Hidak. Špekulira pa se tudi z informacijo, da bo po več kot desetih letih v oddaji Studio City nastopil skrivni gost, katerega edina naloga bo, da nas prepriča, da ni Tomaž Majer.

In pri slednjem sem se zbudil. Ostalo je le pri sanjah. Prišel je nov dan. Za nazaj pa nisem točno prepričan, ali je šlo za sladke ali moreče sanje…