Nogometaš Reala je v 68. minuti srečanja namerno pohodil prvega zvezdnika Barcelone, zaradi česar se je nad njim vsul plaz kritik. "Pepe bi moral vedeti, da tekmo spremlja cel svet. Nogometaši bi morali biti vzor, žal pa bodo nekateri sledili njegovemu zgledu, kar je katastrofa,“ je bil oster Messijev soigralec Gerrard Pique in klub iz Madrida pozval, naj za sramotno potezo primerno kaznuje svojega igralca.

Kritika Piqueja na račun Portugalca pa je le ena izmed mnogih, ki so se te dni vsule na trenutno najbolj osovraženega nogometaša na svetu. 28-letnik zaradi tega bržčas doživlja pravi pekel, k ublažitvi celotne situacije pa mu verjetno ne bo pomagalo niti opravičilo, ki ga je prek Realove spletne strani izrekel Messiju.

"Želim povedati, da je bil incident z Lionelom Messijem nenameren., ne glede na vse pa se mu, če se počuti užaljenega, želim opravičiti. Želel sem le braniti svojo ekipo, za katero igram z vsem srcem in dušo. Misel, da bi lahko poškodoval svojega kolega, mi ni nikoli prišla na kraj pameti,“ je skesano sporočil nogometaš.