Hokejski spektakel v Areni ste organizirali že drugo leto zapored, tudi tokrat nadvse uspešno. Kako bi primerjali lanski dogodek z letošnjim?

Ni neke velike razlike. Letos nam je bilo nekoliko lažje glede organizacije, saj smo vedeli, kaj in kako. Poznani so nam bili stroški ter koliko vstopnic moramo prodati, da jih pokrijemo. Lani je bilo vse skupaj storjeno vse na hitro, a smo dobro prišli skozi. Prav zato smo se odločili dogodek letos ponoviti. Vendar poudarjam, prodati je treba vse vstopnice, če želiš pokriti stroške, ki pa so enormni.

Prodaja vam torej kljub temu, da morate v dvorano vsakič zvabiti več kot 15 tisoč ljudi, ne povzroča težav?

Hvala bogu, ne. Medveščak ta trenutek igra zelo dobro. Če moštvo zmaguje, se seveda dvorano lažje napolni. Zato me toliko bolj čudi situacija pri Olimpiji. Klub je v EBEL v letošnji sezoni že dolgo pri vrhu, dvorana pa še zmerom ni polna. Zaradi tega sem kar malce šokiran.

Poznate morda vi rešitev za Olimpijo?

Klub mora ugotoviti, zakaj se to dogaja. Ljubljana le ima hokejsko občinstvo. Tudi sam sem v hokej prišel prek Olimpije. Gledal sem jo v finalu EBEL, užival v njenih predstavah ter sanjal, kako bi lahko kaj takega storili tudi v Zagrebu.

Kakšni so kaj odzivi na spektakel ?

Vsi se strinjajo, da smo veliko pripomogli k večji gledanosti in dvigu ugleda lige. To tudi pomeni, da lahko liga glavnega sponzorja zaprosi za več denarja, saj se lahko pohvalijo, da prvenstvo spremlja veliko ljudi.

Kljub temu gre nekaterim avstrijskim klubom ta prireditev v nos. Moti jih predvsem dejstvo, da kar sedem tekem zapored igrate na domačem ledu.

Na to se ne bi pretirano oziral. Morate vedeti, da če nekdo na začetku sestavi nek razpored tekem in določi pravila igre, se je treba tega držati in se prilagoditi. Če bi ti klubi, ki se pritožujejo, bili na lestvici višje od nas, se to verjetno ne bi niti omenjalo. Liga je vedela, da so tekme v Areni velik plus zanjo. Sicer pa nas je prav vsak igralec, ki je tukaj igral, pohvalil in bil srečen, da je lahko nastopil pred tolikšnim številom gledalcev. Celovški hokejist Christoph Brandner je po porazu dejal, da je presrečen, ker je igral pred 15 tisoč gledalci, ter da je kaj takega nazadnje videl v NHL. Nenazadnje smo le vsi športniki in si moramo med seboj pomagati. Če bomo to storili, bo tudi drugim klubom lažje.

Imate morda v načrtih, da tako kot Celovčani zaigrate na nogometnem stadionu?

Ne. Arena je naš maksimum. Nimamo želje po lovljenju nekih rekordov gledanosti. Mi smo se sami sebi že dokazali. Že takšen projekt je izjemno težko organizirati. Naš glavni cilj je, da se prav vsak obiskovalec počuti udobno in ne, da zmrzuje na nekem hladnem stadionu. Za kaj takega niti nimamo primernega objekta. Stadion Maksimir bi bilo treba sprva urediti in se morda šele nato lotiti projekta.

Lani so se pojavile govorice, da bi Medveščak za popularizacijo hokeja gostoval tudi v Splitu.

Obstajale so tudi takšne zamisli. Naloga ni lahka, saj se je treba dogovoriti glede tamkajšnje dvorane, svoje dodajo še veliki finančni izdatki. Ko smo videli, kolikšni bi bili stroški in koliko bi morali dvigniti ceno vstopnic, smo ugotovili, da to za njih ne bi bilo dovolj zanimivo. Če bi kaj takega izpeljali in bili finančno neuspešni, bi to slabo vplivalo na sam klub.

V letošnji sezoni Medveščak igra odlično. Kakšne so vaše ambicije, želite zaigrati v finalu in morda celo zmagati?

To je težko napovedati. Imamo dobro ekipo in prav vse je možno. Končnica bo zgodba zase, kjer bodo odločale malenkosti. Na vratih imamo odličnega Roberta Kristana ter izjemne navijače, s pomočjo katerih lahko veliko dosežemo. Kako se bo končalo, pa bomo še videli.

Lahko prihodnje leto ponovno pričakujemo tekme v zagrebški Areni?

V vsakem primeru. Morda ne bodo odigrane vse naenkrat, ampak v razcepljenem terminu. Tri na začetku sezone, tri v januarju in tri ob koncu sezone. Tako bi bilo veliko lažje nam, kot vsem ostalim. Tveganje s tem ne bi bilo tako veliko. Če že gremo v to smer, bomo skušali vse skupaj načrtovati kar se da dobro, da se konec koncev tudi Avstrijci ne bodo razburjali.