"Mogoče bo za napredovanje dovolj naš poraz 2:3, mogoče pa tudi zmaga s 3:0 ne bo zadostovala. Zato se nima smisla obremenjevati z rezultati v drugih skupinah, ampak se moramo zbrati predvsem za tekmo s Toursom, na kateri želimo pokazati dobro igro in zmagati. Nato pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je modro ugotovil kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs.

Oteževalna okoliščina za Ljubljančane bo, da ima Tours enako željo po zmagi. Francoski klub je namreč eno največjih presenečenj letošnje lige prvakov, zato si lahko s zmago v Stožicah celo zagotovi prvo mesto v skupini in posledično lažjega tekmeca v izločilnih bojih. "Naša visoka raven igre je presenetila že Belchatow. A to je za nas preteklost, saj se moramo povsem osredotočiti na ACH, ki ima drugačno sestavo moštva kot Belchatow. Poljski klub igra bolj na moč, ACH pa več stavi tehniko," je dejal trener Toursa Maurizio Paes.

Pri ACH Volleyju bo zaradi zdravstvenih težav znova manjkal bloker Matevž Kamnik. V ponedeljek je imel vročino Alan Komel, a je včeraj normalno treniral. Največje možnosti za napredovanje bo slovenski prvak imel, če bo slavil s 3:0, a trener Igor Kolaković si želi, da bi njegovi fantje bolj kot o rezultatu razmišljali o igri. Na obeh zadnjih tekmah v ligi prvakov, proti Belchatowu in Budvanski rivijeri, je odločal že prvi niz. "Nimamo instrumenta, da bi to preprečili. Moramo se zavedati, da se tekma igra na tri dobljene nize. Nikakor ne smemo po prvem niz popustiti, če ga izgubimo," trdi Kolaković, ki zatrjuje, da se ostalih rezultatov ne bo spremljalo: "Želim vzpostaviti informacijsko blokado, da do nas ne pride noben drug rezultat iz Cunea ali iz Maaseika. Pomembna je samo naša tekma. O vsem tem bomo razmišljali šele po naši zmagi. Če bomo izgubili, nam pa prav nič ne koristi, če bomo sproti spremljali preostale rezultate."