Slovenci so spet dosegli tudi velik ekipni uspeh. Žan Košir (tretji v kvalifikacijah) je zasedel šesto, Rok Marguč 11., Jernej Demšar pa 16. mesto. V izločilne boje se niso uvrstili Izidor Šušteršič (20.), Tim Mastnak (36.), Jure Hafner pa je bil v kvalifikacijah diskvalificiran. Pri ženskah so dvojno zmago zabeležile Švicarke, v finalu je Patrizia Kummer ugnala Julie Zogg. Glorija Kotnik je zasedla 26., Patricia Mastnak pa 40. mesto.

Za Flandra je bila tekma v Bad Gasteinu v bistvu ponovitev tekme iz Juerlinga. V kvalifikacijah je tako kot pred dvema dnevoma zabeležil šesti rezultat, nato pa je imel vse do polfinala isto pot kot v Juerlingu. V izločilnih bojih je najprej premagal Rusa Stanislava Detkova, nato je spet dobil slovenski obračun s tretjim iz kvalifikacij, rojakom Koširjem, ki mu ni pomagala niti glasna spodbuda navijaškega kluba, nato pa ga je zaustavil najboljši slalomist sezone Fischnaller.

"Sem v vrhunski formi in škoda bi bilo, da tega ne bi izkoristil. Pred tremi dnevi, ko me je pobrala viroza, sem bil črnogled, a zadnji tekmi sta nato izpadli odlično. Kazal sem vrhunske vožnje, nezadovoljen sem le z današnjim polfinalom, v katerem se očitno nisem dovolj sprostil. V hrbtu sem čutil, da sem zategnjen, tak pa proti Fischnallerju nisem imel možnosti. Škoda, občutek imam, da sem trenutno sposoben zmagati, če bi bil povsem zdrav, bi me bilo težko premagati. Zelo sem zadovoljen z opremo, končno tudi slalomska deluje tako kot veleslalomska," je bil zadovoljen deskar iz Dragočajne.

Zdaj si bo nekdanji veleslalomski svetovni prvak vzel nekaj odmora, saj bo naslednja tekma svetovnega pokala šele 28. januarja v nemškem Sudelfeldu: "Poskušal se bom vrniti v stanje, v katerem sem bil pred virozo. Za to bom potreboval veliko časa, saj sem izgubil veliko moči. Upam, da me bo kondicijski trener Dragan Bosnić vrnil v stanje telesne pripravljenosti, v katerem bil pred tekmama v Avstriji, in da bo na Krvavcu sneg za uspešne treninge. Moji cilji so visoki, še vedno želim med tri najboljše v svetovnem pokalu, čeprav bo težko. Treba je vedeti, da se vračam po poškodbi, zato me tudi ti rezultati spravljajo v dobro voljo."

Zelo zadovoljen je s svojimi predstavami tudi Košir (za uvrstitev med osem je premagal Švicarja Kasparja Flütscha), ki je močno popravil formo iz začetka sezone. Zmožen je še boljših dosežkov kot sta dve šesti mesti, a bo moral imeti na naslednjih tekmah več sreče, ali pa se znebiti ne najboljšega občutka, ko tekmuje s svojim starejšim kolegom iz reprezentance. Tudi Marguč, tokrat ga je zaustavil domačin Ingemar Walder, ni daleč od najvišjih mest, potrebuje le en boljši rezultat, da bi bil lahko na tekmah bolj sproščen. Demšar je v zadnjih treh tekmah stalnica med najboljšimi 16, tokrat ga je izločil do danes vodilni v svetovnem pokalu Benjamin Karl. Šušteršiču ne manjka veliko, da bi si zagotovil izločilne boje, nekoliko bolj so od njih oddaljeni Mastnak in Hafner, Kotnikova in Mastnakova.