Osmoljenec današnjega dne je nedvomno Coma, ki je na 13. etapi napačno zavil, se izgubil in s šele 18. mestom izgubil skupno vodstvo. Za vnovič vodilnim Francozom Cyrilom Despresom zdaj zaostaja nekaj več kot enajst minut. Despres je bil danes drugi, za zmagovalcem Rodriguesom je zaostal 47 sekund.

"Začel sem zelo hitro, kolikor sem lahko, saj sem vedel, da bo težko ostati v ospredju. Po 25 kilometrih sem imel tehnične težave zaradi katerih sem moral upočasniti. Imel sem težave z menjalnikom in bal sem se, da sploh ne bom mogel nadaljevati. Tako da sem pravzaprav srečen, da sem vsaj na drugem mestu," je po današnji spodleteli etapi dejal Coma.

Despres, ki je na reliju zmagal v letih 2005, 2007 in 2010, pa je povedal: "Nisem takšen, da bi se veselil neuspeha konkurentov, tudi če je to Marc Coma. Pri točenju goriva sem videl, da imam pet minut naskoka, a sem se nato tudi sam nekajkrat izgubil. Danes je bilo izredno težko s psihološkega vidika, ostane nam še dan dirkanja."

Med avtomobilisti zanesljivo proti svoji deseti skupni zmagi vozi Francoz Stephane Peterhansel, ki je bil najboljši tudi na današnji etapi. Nani Roma, ki je skupno drugi, za Peterhanslom pa zaostaja že skoraj 45 minut, je bil danes sedmi in je zaostal več kot 20 minut.

V nedeljo je na sporedu še zadnja preizkušnja, 283 kilometrov dolga etapa od Pisca do Lime.