Za mali globus bodo na letalnicah tekmovali še v Oberstdorfu (2 tekmi) in finalu svetovnega pokala v Planici (3 tekme). Vmes bo od 24. do 26. februarja vrhunec sezone s svetovnim prvenstvom v poletih v Vikersundu na Norveškem, ki ima trenutno sloves največje letalnice s svetovnim rekordom 246,5 metra Norvežana Johana Remna Evensena.

Zaradi obilice novega snega so imeli obilo dela s pripravo letalnice. Prireditelji pod vodstvom Huberta Neuperja, nekdanjega skakalnega asa, pripravljajo pravi spektakel, na katerem pričakujejo 100.000 gledalcev. Že v predprodaji so gledalci pokupili 35.000 vstopnic (cena 18 evrov). Zanimanje gledalcev je logična posledica prevlade Avstrijcev v letošnji sezoni, v kateri so poželi zgodovinsko trojno zmago v skupnem seštevku 60. novoletne turneje. Zmagali so kar na devetih od enajstih tekem v letošnji zimi. Prvi favorit je junak letošnje novoletne turneje Gregor Schlierenzauer, tudi rekorder skakalnice na Kulmu z 215,5 metra, ki je na tej letalnici zmagal na treh od zadnjih štirih tekem.

Poker zmag mu je preprečil Slovenec Robert Kranjec pred dvema letoma, ko je na Kulmu zmagal in osvojil drugo mesto. Tudi letos bo Leteči Kranjčan med favoriti za zmagovalni oder, slovenske barve pa bodo zastopali še Jernej Damjan, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Nejc Dežman, 19-letni novinec, ki bo doživel krst na smučarskih poletih.