Miran Stanovnik se je svoji ekipi preko satelitskega telefona javil pred nekaj minutami in sporočil, da se 50 kilometrov pred ciljem že tri ure ukvarja z motorjem, ki ne vžge. Včeraj so mu morali motor po nezgodi zamenjati, potem ko je skupaj z motorjem padel v reko.

Pri motoristih si je zmago danes privozil 28-letni Bort, ki je rojaka in branilca naslova Marca Como na drugem mestu ugnal za poldrugo minuto. Tretjeuvrščeni Despres je zaostal že 3:39 minute, a kljub temu zadržal skupno vodstvo. Pred Como ima 21 sekund prednosti. Reli se bo v četrtek preselil v Peru, v nedeljo pa se bo končal v Limi.

"Na tej točki šteje vsaka sekunda. Gre za scenarij, ki sem ga pričakoval, tako da nisem presenečen. Vesel sem, da sem še en dan ostal v ospredju, saj je izredno težko vseskozi držati vodstvo na teh zahtevnih etapah," je po današnjem zahtevnem dnevu, ki je terjal davek tudi pri slovenskem puščavskem lisjaku Stanovniku, dejal vodilni med motoristi Despres.

Deseto etapo je z avtomobilom najboljše odvozil Roma s svojim minijem. Moštveni kolega Stephane Peterhansel je zaostal 21 sekund in ostal v skupnem vodstvu. Njegova prednost pred Romo je zdaj 19 minut in pet sekund, pred tretjeuvrščenim Američanom Robbyjem Gordonom pa ima skoraj 20 minut naskoka.

"Zdaj gre zares in menim, da lahko končnega zmagovalca dobimo šele zadnji dan relija. Boril se bom vse do zadnje etape, vseskozi bomo skušali delati razliko. Mislim, da bodo etape v Peruju odločilne in dirko bodo odločile malenkostne razlike," pa je po današnji etapi povedal Coma.