Gazvoda, ki je Izlet s proračunom 200.000 evrov v celoti posnel z digitalnim fotoaparatom, je stavil na zgodbo o prijateljstvu, ljubezni in iščoči se mladi generaciji. Kot je povedal avgusta lani v pogovoru za STA, si je že dolgo želel posneti film po svoji kratki zgodbi, saj ima vse, kar je potreboval za filmski prvenec - je enostavna, emotivna in ima tri močne like. Ob pisanju scenarija je imel v mislih igralce Luka Cimpriča, Nino Rakovec in Jureta Henigmana, ki jih, kot je dejal na današnji novinarski konferenci, ne bi zamenjal za zvezdnike, tudi če bi snemal v Hollywoodu.

Izlet je bil prikazan na številnih mednarodnih filmskih festivalih. Svetovno premiero je doživel julija na filmskem festivalu v Sarajevu, kjer je med osmimi celovečerci v tekmovalnem programu od vseh prejel najvišjo oceno občinstva. Med drugim je bil prikazan na varšavskem, zagrebškem in ljubljanskem filmskem festivalu Liffe, sledili so še 36. clevelandski filmski festival in 22. Cinequest filmski festival v San Joseju v kalifornijski Silicijevi dolini.

Film je prejel posebno omembo žirije na 10. mednarodnem filmskem festivalu Cinedays v Skopju in na 12. filmskem festivalu Plan-Sequence v francoskem Arrasu. Na Festivalu slovenskega filma v Portorožu je pobral več nagrad vesna, in sicer za najboljši scenarij, glavno moško vlogo, ki je šla v roke Henigmanu, in za glavno žensko vlogo, s katero je prepričala Rakovčeva. Prejel je tudi vesni za najboljšo glasbo, ki jo je ustavila zasedba New Wave Syria in montažo. Igralci pa so prejeli tudi nagrado revije Stop za najboljše igralske dosežke.

Glede na dobre odzive na festivalih Aleš Pavlin s produkcijske hiše Perfo verjame, da bo film našel pot do slovenskih gledalcev in bo tudi komercialno uspešen. Pričakuje več kot 20.000 gledalcev, ciljno občinstvo pa so po njegovih besedah predvsem mladi med 15. in 30. letom.

S produkcijsko hišo Perfo Gazvoda pripravlja tudi svoj drugi celovečerec Dvojina, ki naj bi ga začeli snemati konec avgusta. Kot je za STA dejal Pavlin, je prepričan, da bo Dvojina Gazvodo peljala še korak naprej v mednarodnem prostoru. S 380.000 evri se je v produkcijo že priključila javna agencija Slovenski filmski center, iščejo pa še skandinavskega koproducenta, saj se bo v ljubezenski zgodbi med Slovencem in danskim dekletom, ki se bo odvijala v Ljubljani, poleg slovenščine govorilo še dansko in angleško.

"To bo izrazito intimen film, vendar tudi z generacijsko noto, pomembno temo, ki ima rob in je malo tvegana," je o svojem prihodnjem projektu za STA povedal Gazvoda, ki skupaj z Janezom Lapajnetom že piše scenarij. Kot je še dejal, ga zdaj po Izletu zelo mika tudi literarno ustvarjanje, vendar zanj trenutno ne najde časa.