40-letnega glasbenika in producenta so v soboto ustavili na kontrolni točki v teksaški Sierri Blanci, kjer so leta 2010 zaradi istih obtožb aretirali kantri pevca Willieja Nelsona. Po Poročanju vodje carinikov so njegovi podrejeni opravili rutinski pregled vozila, ko se jim je zazdelo, da vonjajo marihuano.

"Po temeljitejšem pregledu vozila so cariniki odkrili manjšo količino marihuane, Snoop Dogga pa predali okrožnemu šerifu,“ je za medije pojasnil Bill Brooks. Koliko marihuane so našli, niso želeli pojasnjevati, glasbenika pa so popisali in ga izpustili, pred sodiščem pa se mora zglasiti 20. januarja.

Verjetno pa se Snoop zaradi obtožb ne vznemirja kaj pretirano, saj je bil v zadnjem desetletju že večkrat aretiran in spoznan za krivega posesti marihuane in kokaina, pa tudi nošenja orožja.

Nedolgo tega pa je Snoop v neki radijski postaji dejal, da bi se z ameriškim predsednikom Barackom Obamo z veseljem zakadil. "Preden bi ga pozdravil, bi v sobi spremenil vonj. Šele potem bi lahko začela govoriti. Veste, o čem govorim?“ je vprašal voditeljico.