Ob tem se spomnim tudi naših kolegov iz podjetja Visionect, Mateja, Roka in Luke, s katerimi bomo zgleda tesneje sodelovali na področju razvoja. Sicer pa sami razvijajo in tržijo industrijske dlančnike za hotele, gostinstvo in druge dejavnosti ter so sploh veliki strokovnjaki za e-črnilo. Spoznali smo se v skupini Brezmejnik, ustanovljene pod okriljem Tehnološkega parka Ljubljana in Slovenskega podjetniškega sklada, prek katere nas je pet podjetij od enajstih sodelujočih konec leta 2010 obiskalo Silicijevo dolino, kjer smo se predstavili investitorjem in preliminarno raziskovali ameriški trg. Zanimiva izkušnja, ki jo letos načrtujemo nadaljevati. Z inteligentnimi sistemi industrijske razsvetljave REFLECTA smo namreč uspeli vzbuditi zanimanje tudi večjih skladov tveganega kapitala (t.i. VC-jev oz. venture capital), s pomočjo katerih si obetamo hitrejšo globalno rast. Lani smo uresničili domačo nalogo in načrte po postavitvi strukture podjetja, letos pa se, ob povečanju obsega prometa na obstoječih trgih, nameravamo razširiti še na vsaj en tuji trg, predvidoma na avstrijskega, medtem ko imamo sicer v srednjeročnem planu še širitev na večji del EU, v ZDA, Kanado in Brazilijo. Naš moto, ki smo si ga izposodili pri Marku Twainu, "Niso vedeli, da je nemogoče, pa so to naredili", nam vliva pogum, upanje in željo, da nam bo tudi to uspelo.

Kosilo, počitek, potem pa se še pripravim na jutrišnja kolegija in nov delovni teden. Upam še na ogled kakšnega dobrega filma, ko me bo najbrž predčasno premagal spanec, ki me že več kot teden dni vztrajno lovi. Vse bolj ugotavljam, da je počitek pač nujno potreben, če želiš funkcionirati. Zanimivo.

Naj bo to leto uspešno, polno sreče, zdravja, osebnega zadovoljstva in ljubezni za vse. Zaupajte svojemu znanju in svoji intuiciji ter uresničujte svoje sanje na vsakem koraku, vsak dan. Spoštujte sebe in druge. Srečno!