Na poti do strank in nazaj opravim nujne klice in izmenjam nekaj e-mailov. Med drugim urejam tudi nove izzive na podrocju financiranja projektov s pomočjo nepovratnih sredstev, kontaktiram nekaj strank in se posvetujem s sodelavko Tino. Zadeva je kompleksna in zahteva veliko koncentracije, iznajdljivosti, povezovanj in znanja. Po malici še skok v pisarno, posvet s partnerjem Hinetom, ki se je danes posvetil predvsem izvedbi projekta pri veliki stranki. Izvedbe projektov so po uspešnem trženju preteklega leta trenutno Hinetova glavna preokupacija, ki botruje tudi dodatnim zaposlitvam v proizvodnji in montaži na višini. Precej zahtevno delo. Ponosni smo na naše fante, Gorana, Simona, Tomaža in ostale, ki nam pri tem občasno pomagajo.

Med spremljanjem Irene na predavanja v Ljubljano opravim še nekaj klicev in med čakanjem odprem pisarno na prostem, dokler mi ne shira baterija v prenosniku. Na srečo je tu še moj multifunkcijski mobitel. :) Postorim še večino zaostalih pomembnih opravil in se spomnim še nekaterih, ki so zaradi preobilice dela nekoliko zastale ter jih dodam v svoj koledar.

Preberem tudi članek o letošnji Delovi osebnosti leta, Ivu Boscarolu, ter se navdušujem nad njegovim vizionarstvom ter njegovimi načrti in uspehi. Ponosen sem, da ima Slovenija takega velikana podjetnika, ki na srečo ni edini. V zadjih dveh letih sem imel čast spoznati veliko podobnih zgodb o uspehu, tako posameznikov kot pod okriljem Tehnološkega parka Ljubljana, Inštituta za razvoj podjetništva Maribor, univerz in inštitutov, pri čemer se trudimo delovati čim bolj povezovalno. Nenazadnje pa sem ponosen tudi na to, da nama je s Hinetom, ob prejemu Prve nagrade za najboljši poslovni model na 5. slovenskem forumu inovacij 2010, med prvimi čestital prav g. Ivo Boscarol. Želim še veliko uresničenih idej, nadaljnega zagona in uspehov njemu in podobnim entuziastom, brez katerih ne bo napredka, izboljšav in novih delovnih mest. Prihaja čas, da umestimo Slovenijo na sam vrh inovatorstva, kakovosti in znanja. Mislim, da je to tudi edina prava dolgoročna pot za razvoj naše države.

Veselim se večerne poti nazaj v toti moj Maribor in umirjenega večera z Ireno ob morebitnem druženju s prijatelji. Veselim se vikenda, ko bom poskusil odklopiti "službene" zadeve, kar pa je skoraj nemogoče v celoti realizirati, glede na to, da je zgodba o REFLECTI že od vsega začetka tudi moj veliki hobi. Vseeno baterije kličejo po sprostitvenem energijskem soku, ki me poganja.