Sobota, 7. januarja

Matevž Lenarčič se bo s Pipistrelovim ultralahkim letalom z brniškega letališča odpravil na pot okoli sveta.

Na Pohorju pri Treh žebljih bo potekala spominska slovesnost v počastitev obletnice poslednjega boja Pohorskega bataljona.

V ljubljanski Drami se ima zgoditi premiera predstave Bobby in Boris avtorjev Mitje Čandra, Eve Mahkovic in Dušana Jovanovića.

Pravoslavci praznujejo Božič.

Nedelja, 8. januarja

Ob nečloveško zgodnji uri - ob 5.45 - se bodo pohodniki iz Bistrice pri Tržiču odpravili v, kot kaže vremenska napoved, fenomenalen zimski dan, pohod pa zaključili na osrednji slovesnosti ob 70. obletnici dražgoške bitke, kjer jih bo z govorom pričkal nihče drug kot predsednik republike Danilo Türk.

Medtem ko bo Zoran Janković nabiral moči za teden, ki bo usoden za njegovo politično pot, bodo na javni televiziji pripravili finalno oddajo Misije Evrovizije, na kateri bosta znani zmagovalki, ki bosta nastopili na Emi 2012.

Ponedeljek, 9. januarja

Na prvi redni seji se bo sestal kolegij predsednika državnega zbora, da določi datum in dnevni red izredne seje zbora. Glavna točka bo razprava in (tajno) glasovanje o predlogu predsednika republike Danila Türka, naj parlament za mandatarja nove vladi izvoli Zorana Jankovića. Zasedanje parlamenta bo v sredo.

V hiši Merklovih in hiši Sarkozyjevih postaja menda kar napeto, saj se Angela iz prve in Nicolas iz druge vse pogosteje sestajata. Tokrat v Berlinu.

Torek, 10. januarja

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bodo pobudniki in vodje projekta predstavili prostovoljski okoljski projekt Očistimo Slovenijo 2012 in Očistimo Svet 2012, 24. marca bo namreč drugič v zgodovini Slovenije organizirana akcija Očistimo Slovenijo 2012.

Ameriški republikanci se bodo v New Hampshiru šli strankarske volitve za kandidata, ki se bo konec leta postavil po robu Baracku Obami.

Sreda, 11. januarja

Odbojkarji ACH Volley, ki so se pred letošnjo sezono preselili z Bleda v Ljubljano, bodo v ligi prvakov gostovali v Budvi.

V sicer nič kaj delovnem državnem zboru - odštevši jedilnico in poslanske pisarne, kjer se trguje s koalicijskimi pogodbami - se bo na nujni seji sestal odbor za finance.

Četrtek, 12. januarja

Natanko dve leti po katastrofalnem potresu na Haitiju bodo v Los Angelesu podeljevali 17. filmske nagrade po izboru kritikov.

Petek, 13. januarja

Na dan, ki bo marsikoga pripravil do samoizolacije v varnem zavetju doma, se v švicarskem Wengnu začenja vikend smučanja. Najprej smuk in slalom za superkombinacijo.