Španski mediji so pred sredinim obračunom zapisali, da Messija zaradi prehlada in povišane telesne temperature sploh ne bo v kadru Barcelone, a je nato le odigral zadnjih 30 minut srečanja in se celo dvakrat vpisal med strelce. Trener Osasune Jose Luis Mendilibar je zato namignil, da je bilo njegovo moštvo zelo verjetno žrtev potegavščine.

"Messija sem kasneje vprašal, če je res bil bolan in imel vročino, on pa je le bruhnil v smeh,“ je na novinarski konferenci razkril Mendilibar. Tudi Messi je kasneje zanikal, da bi bil bolan in dejal, da je bil pred tekmo le nekoliko slabšega počutja.

"Le trebuh me je bolel, nič drugega. Nikoli nisem imel vročine, na stadionu sem se počutil dobro in želel sem pomagati ekipi,“ je po srečanju sedmi sili dejal 24-letnik. Messijevo nenadno izboljšanje zdravstvenega stanja pa ni presenetilo niti njegovega soigralca Sergia Busquetsa.

"Njegova skrivnost je ta, da je najboljši na svetu. Leta in leta igra skoraj vsako minuto srečanj. Zjutraj se ni počutil dobro, a je bilo že kmalu bolje in lahko je zaigral,“ je za Marco izdal španski reprezentant.