Hokejsko moštvo iz Los Angelesa se je na lestvici v pacifiški skupini zavihtelo na drugo mesto in zaostaja le točko za vodilnim San Josejem. Za vodilnim moštvom zahodne konference Vancouvrom pa zaostaja šest točk in je na konferenčni razpredelnici na sedmem mestu.

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je v rednem delu tekme zaustavil 22 strelov tekmecev ter že šestič v sezoni ostal nepremagan pred vrati. Skupno je sicer v ligi NHL zbral že 20 shutoutov.

Po zamenjavi trenerja, Terryja Murrayja je zamenjal Darryl Sutter, so kralji nedvomno pokazali velik napredek. "Trenutno igramo zelo dobro. Trener dobro opravlja svoje delo. Spodbuja nas, da smo neusmiljeni v borbah ena na ena in da ne stopamo s plina," je dejal Doughty. Seveda pa morajo kralji v svoji igri še marsikaj popraviti. "Moramo začeti zadevati tudi v rednih delih tekem in ne smemo dopustiti, da tekmeci prihajajo do preveč lahkih točk. Tisto, kar je bistveno v tem trenutku, je, da smo vpisali novi točki. Seveda pa upam, da bomo dosegli še kakšen gol, saj nas prav to najbolj pesti v tem trenutku," je še dejal Doughty.

V hokejski ligi NHL je moštvo New York Rangers po podaljšku ugnalo Florida Panthers (3:2), Toronto Maple Leafs je bilo boljše od Winnipeg Jets (4:0), branilci naslova Boston Bruins so z visoko razliko 9:0 premagali Calgary Flames, ekipa Philadelphia Flyers pa je odpravila Chicago Blackhawks (5:4).

Ostali izidi: Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning (4:1), Nashville Predators - Dallas Stars (1:4), St. Louis Blues - Edmonton Oilers (4:3) in San Jose Sharks - Columbus Blue Jackets (2:1).