Stavke so se prejšnji teden po navedbah stavkovnega odbora udeležili domala vsi zaposleni z izjemo uprave, stavka pa je potekala brez težav, saj so v skladu s pravili tudi v tem času odjemalcem električne energije zagotavljali nemoteno oskrbo.

Stavkovnih aktivnosti danes ne bodo stopnjevali, bo pa stavka potekala nekoliko drugače, saj bodo stavkali po dve uri na štirih različnih lokacijah podjetja. Vodja stavkovnega odbora Valter Vodopivec prejšnji teden še ni želel napovedovati, do kdaj bodo s stavko vztrajali.

Danes je na vrsti tudi izredna seja predsedstva sindikata delavcev energetike, na kateri naj bi ocenili nastalo situacijo in verjetno sprejeli tudi določene ukrepe.

Stavkajoči sicer vztrajajo, da mora uprava v skladu s kolektivno pogodbo izplačati celotno nagrado, pri čemer so se pripravljeni pogajati o dinamiki izplačila.

Uprava je sindikatu pred najavo stavke predlagala ustanovitev arbitražnega sveta, samo stavko pa so ocenili kot skrajno neodgovorno in družbi ter zaposlenim škodljivo sredstvo.

V upravi so prejšnji teden predlagali, da bi doseganje načrtovanega poslovnega izida uvrstili med temeljne poslovne cilje, katerih doseganje je podlaga za izplačilo nagrade, vendar so v stavkovnem odboru to zavrnili, saj je po njihovem doseganje načrtovanega poslovnega izida lahko le posledica uresničitve prvih treh ciljev in zato ne more biti postavljen kot temeljni cilj.