Ko uživate transmaščobe, ki se pogosto nahajajo v ocvrti ali predelani hrani, njihove kemikalije pošiljajo mešane in škodljive signale možganom in tako manjšajo njihovo sposobnost nadziranja apetita. Na kratko – z uživanjem hitre hrane postajajo vaši možgani čedalje manj sposobni sporočati vam, kaj ste pojedli, namesto tega vam še naprej pošiljajo signale lakote.

"Jasno je, da so transmaščobe slabe – tako za srce kot tudi, kot smo ugotovili zdaj, za vaše možgane," je povedal dr. Gene Bowman z univerze v Oregonu.

Glede na precej zapleteno naravo transmaščob je za potrošnike težje zaslediti, katere dobrine vsebujejo veliko omenjenih molekul. Transmaščobe nastanejo med postopkom (hidrogenizacijo), s katerim proizvajalci spreminjajo rastlinska olja v poltrde maščobe. S hidrogenizacijo podaljšamo rok trajanja živil, hrana pa postane bolj kremna.

Najnovejša oblika škodovanja je tako podaljšala spisek zdravstvenih problemov, ki jih povzročajo transmaščobe.