Vaša želja med novoletnim odmorom so bile mini priprave, s katerimi bi igro moštva dvignili na višjo raven. Gre vse po načrtih?

Za zdaj je vse v redu. Vsak dan treniramo dopoldne in popoldne, hkrati pa se oziramo po trgu za okrepitve. Mlade igralce želim tehnično in taktično dvigniti na višjo raven. Na preizkušnji sta trenutno Milutin Aleksić in Luka Vončina, na treningih pa nam pomaga še Gregor Hafnar, da lahko vadimo tudi igro pet na pet. Za zdaj na žalost nimamo še nobenega novega igralca.

Dejali ste tudi, da bi na mini pripravah že želeli imeti tri do štiri okrepitve. Verjetno s trenutno situacijo zato niste najbolj zadovoljni?

Situacija je takšna, kakršna je, in treba jo je sprejeti. Igralci so odšli, a to se ne dogaja le pri nas. Veliko klubov v Evropi se bori s finančnimi težavami. Najlaže bi bilo odnehati in oditi, a sam sem se odločil, da bom spoštoval podpisano triletno pogodbo. Z igralci, ki so tukaj in želijo napredovati, bom trdo delal. Jasno pa je, da je s trenutnim moštvom težko loviti visoke cilje.

Kako pa so igralci sprejeli dejstvo, da med novoletnim odmorom ne bodo imeli prostih dni?

Dobro. Učim jih, da košarkarji niso navadni ljudje. Ko drugi počivajo in praznujejo rojstne dneve in praznike, mi delamo. Sobote, nedelje in prazniki so za nas delovni dnevi. Tako je življenje v profesionalni košarki, takšno življenje so si izbrali.

V javnosti kroži veliko imen, ki bi bila zanimiva za Olimpijo, še najbliže prihodu pa se zdi Hasan Rizvić, ki je pred dnevi prekinil pogodbo z Azovmašem in s katerim imate danes tudi sestanek.

Hasan Rizvić je moja želja od trenutka, ko sem pred tednom dni izvedel, da bo z Azovmašem prekinil pogodbo. Kot sem že dejal, bi imel v moštvu rad čim več nadarjenih igralcev s slovenskim potnim listom. Če bo klubu uspelo zvabiti Rizvića, pa ne vem.

Je še kakšno ime na vašem spisku želja, ki bi ga lahko izdali?

Drugi igralci imajo čvrste pogodbe v svojih klubih. Želel sem si edino še Dragišo Drobnjaka, pa je v Oostendeju nato podpisal do konca sezone in vse skupaj je padlo v vodo.

Kako ste zadovoljni z delom in napredkom mladih igralcev?

Zadovoljen sem. So prizadevni in delavni. Učijo se iz dneva v dan. Morajo se zavedati, da je treba sedaj plačati ceno za morebiten uspeh, ki pride kasneje.

Rekli ste že, da imate z Olimpijo sklenjeno triletno pogodbo. Verjetno so prav trenutni mladi igralci osnova za prihodnji sezoni?

Težko je že danes načrtovati za prihodnjo sezono ali dve, saj se stvari spreminjajo iz dneva v dan. Imam določene želje in načrte, toda fleksibilnost v trenerskem poklicu je izredno pomembna. Sproti analiziram in spremljam raznorazne situacije. Trenutna za trenerja zagotovo ni lahka. Po petnajstih letih trdega dela mi ni enostavno na določenih tekmah stati ob igrišču in izgubljati z dvajsetimi točkami razlike ali več. Toda to je cena, ki jo je treba plačati, da se lahko mladi fantje razvijajo in napredujejo. Nekdo mora opraviti ta posel. Če je to v letošnji sezoni moje poslanstvo, potem ga z veseljem sprejemam. Tudi to je del trenerskega posla.

Ali kljub težki situaciji in oslabljenemu moštvu še vedno potihoma upate na uvrstitev na zaključni turnir četverice v ligi ABA?

Kot trener ne morem igralcev trenirati dvakrat na dan, brez da bi pred njih postavil določene cilje. Vsem privoščim odlične profesionalne kariere in da postanejo odlični ljudje in športniki. Na tem delam vsakodnevno. Težko je biti brez ambicij in od njih nato zahtevati, da na treningu od sebe dajo sto dvajset odstotkov. Želja po premagovanju boljših nasprotnikov in čim višji uvrstitvi v jadranskem tekmovanju je velika, kakšna je realna slika, pa bomo videli na koncu. Želja, pristop in ambicije pri vsakem igralcu so na izredno visoki ravni, kar je izredno pomembno.

Kakšne so vaše želje v letu 2012?

Da imajo ljudje v svojem življenju čim več miru in ljubezni, da se situacija v družbi umiri in da družina postane bistvena celica družbe. Kar zadeva košarko, pa si želim, da se zadeve v Olimpiji umirijo, da imamo čim manj poškodb in čim več športne sreče.