Pingvini so na domačem ledu uprizorili pravi strelski šov in vratarja Caroline Justina Petersa zasuli s kar 52 streli, medtem ko so gostje proti domači mreži sprožili le 18 strelov. Peters je tako na koncu ubranil kar 48 strelov ter preprečil ponižanje gostov.

Neal je bil drugi, ki je na tekmi v 28. minuti matiral Petersa, potem ko je Tim Brent v enajsti minuti zadel za vodstvo 1:0 gostujoče vrste. Neal se je na strelski lestvici v ligi NHL zavihtel na tretje mesto in za vodilnim strelskim dvojcem Stevenom Stamkosom (Tampa Bay) in Marianom Gaborikom (New York Rangers) zaostaja le še za en zadetek.

Steve Sullivan je poskrbel za vodstvo domačih z 2:1 v 42. minuti, Pascal Dupuis pa je le 70 sekund kasneje vodstvo zvišal na 3:1. Za vodstvo s 4:1 je zadel Jordan Staal, končni izid (2:4) pa je v 55. minuti postavil Tuomo Ruutu.

Hokejisti Columbus Blue Jackets so po izvajanju kazenskih strelov klonili proti Calgary Flames z 1:2. Ottawa Senators pa je bila slabša od Montreal Canadiens z 2:6. Ekipa Tampa Bay Lightning je ugnala Philadelphio Flyers s kar 5:1. Vodilni strelec lige Stamkos je dvakrat zadel.

Florida Panthers je premagala Toronto Maple Leafs (5:3), Detroit Red Wings je bil boljši od St. Louis Blues (3:2), Colorado Avalanche pa od Winnipeg Jets (1:4).